Yaşar Adıyaman: Erzincan Kitap Fuarı verimli geçti

Simer Yayınevi Koordinatörü Yaşar Adıyaman, Erzincan'da düzenlenen kitap fuarının verimli geçtiğini belirterek, 'Erzincan Kitap Fuarında ilimizi en iyi şekilde temsil ettik. Van'da kitap okuma kültürünü geliştirmek için en yakın zamanda kitap fuarının düzenlenmesi gerekir' dedi.

Burhan Ergin

Van’ın kültür ve sanatına önemli katkılar sunan Simer Yayınevi Koordinatörü Yaşar Adıyaman ve Simer Yayınevi Yönetmeni Leyla Mihrinaz Engin beraberindeki yazar ve şairler Gürkan Karahan, Sıdıka Nur Yılmaz, Mizgin Acun, Derya Gültekin ile birlikte Erzincan kitap fuarında Van’ı en iyi şekilde temsil etti.

“Van’da kitap okuma kültürünü mutlaka arttırmalıyız”

Okuma kültürünü mutlaka artırmamız gerektiğini belirten Adıyaman, “Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'ncü yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen “Kültür Sanat Günleri” etkinlikleri kapsamında kitap fuarına Van’ı temsilen katıldık. Kitap Fuarında 70 yayınevi, 150 bin kitapla 10 gün boyunca okurlarla buluştu. Kitap fuarı ilimizi temsil etme açısından çok verimli geçti. Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı  Bekir Aksun, Erzincan Milletvekilleri Burhan Çakır, Süleyman Karaman, kamu kurum amirleri standımızı ziyaret ederek, Van’da bir yayın evinin olmasını önemsediklerini söyledi. Fuarın Van ve Erzincan dostluğuna katkı sunacağını belirttiler. Kitap insanların en iyi dostudur. Biz Simer Yayınevi olarak elimizden gelen çabayı sergiliyoruz. Yetkililerimizin en yakın zamanda Van’da geniş çaplı bir kitap fuarı düzenlemesi gerekmektedir. Çünkü dinimizin ilk emri okudur. Bu nedenle daha çok okumamız ve öğrenmemiz gerekiyor. Kitap fuarları insanların okuma alışkanlığına vesile oluyor” diye konuştu.

“Bizler Kültür Taşıyıcılarıyız”

Simer Yayınevi Yönetmeni Leyla Mihrinaz Engin, kitap okumanın önemine değinerek, “Erzincan’da ilki düzenlenen kitap fuarında Simer Yayınevi olarak bulunmaktan onur duyduk. İlk olması münasebetiyle halkın ve özellikle öğrenci kesiminin coşkusu ve hoşgörüsüyle karşılaştık. Malum ekonomik kriz ve soğuk hava koşullarına rağmen organizasyonda katkısı bulunan Valilik, Belediye ve fuarı destekleyenlerin destekleri kültür anlamında etik ve nitelikli bir işe imza attığımızı tescil etti. Kültür taşıyıcısı görevini üstlenen biz yayınevleri için kitap fuarlarının sürekliliği oldukça umut vericidir. Kitap Fuarlarının İstikrarı hem okuyan kesim hem de yazar ve şair adayları için bir ihtiyaçtır. Şiarımız: bizler kitap okudukça güzelleşir ve çoğalırız. Emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme