VİED'den mültecilere Sosyal Uyum ve Yaşam eğitimi

Çalışmalarına devam eden Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ile Göç İdaresi Başkanlığı ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi proğramı devam ediyor.

Yalçın Arpa

Engellilerin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenerek çözümüne katkı sunan Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Göç İdaresi Başkanlığı ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle mültecilere Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi veriliyor.

Düzenlenen programla, geçici koruma altındaki bireyler başta olmak üzere Türkiye’deki mültecilerin sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumlarının kolaylaştırılması; ev sahibi topluluk ve mülteci topluluk arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

8 Saatte 8 Farklı Konu 8 saatten oluşacak Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi programına katılan mültecilere, program sonunda katılım belgesi verilecek. Her bir ders saatinde 8 farklı konuda eğitim verilecek.

Bu konular şöyle: Türkiye’nin Kültürel Yapısı, Gelenek ve Görenekler, Hak ve Yükümlülükler, Sosyal Hayata İlişkin Bilgilendirme Eğitim ve Sağlık Olanakları, Medeni Kanun Hukuki Konular, Geçim Kaynaklarına Erişim, Faydalı Bilgiler

Bakmadan Geçme