VİED, VAN DA ENGELLİ DANIŞMA MERKEZİ AÇTI

Sivil Düşün Aktivist desteği kapsamında kirası karşılanmak suretiyle Van işitme engelliler ve aileleri derneği engelli danışma Merkezi açtı.

Vansesi Haber Merkezi

 Tüm engel guruplarına ve her alanda gönüllü hizmet verilecek merkez de gönüllüler görev alıyor.

Ayrıca işaret dili tercümanı ve psikoloğun da destek verdiği merkez haftanınbelli günlerinde randevu sistemi ile çalışacak. Merkezden hizmet almak isteyenler 0542.819.99.56 nolu telefona sms ya da arayarak ulaşabilecekler. Van da daha önce engellilerin danışabileceği sorunlarını anlatabilecekleri birim yok. VİED bu boşluğu dolduracak.

Van işitme engelliler ve aileleri derneği yönetim kurulu üyesi Hülya YİĞİT “Van da böyle bir danışma biriminin eksikliği ciddi sıkıntılara yol açıyordu, özellikle hak ihlalleri, ayrımcılık, sınıflara alınmayan engelliler, iş yerlerinde az maaşla çok çalıştırılan engellilerin danışabileceği, haklarını öğrenebilecekleri bir birim yoktu. Bu nedenle SİVİL DÜŞÜN programına başvurarak kira desteği alındı ve merkez kuruldu.Ayrıca çevre il ve ilçelerden. Köylerden ciddi oranda danışanlarının olduğunu engellilerin en çok yaşadıkları problemlerin başında haklarını bilmemekten kaynaklı yaşanan sıkıntılar olduğunu anlattı. VİED ayrıca yeni yönetim kurulu ile daha iyi projelere imza atacak. Bu bağlamda tüm Van halkının merkeze destek vermesini gönüllü olmanın hayata katacağı artıların göz ardı edilmemesini sözlerine ekledi.

Merkezde daha çok gönüllü çalışana ihtiyaç duyulduğunu, her alanda destek verecek kişilere kapılarının açık olduğunu belirtti.

Bakmadan Geçme