Vasiad'dan 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (VASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Yakut, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı.

Mesajında, tüm basın çalışanlarının bayramını kutlayan Yakut, basın çalışanlarının haber yapma haklarının kısıtlanmaması gerektiğini belirtti. Yakut, "İfade hürriyeti ve basın özgürlüğü, demokrasinin ayrılmaz unsurlarıdır. Gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Basın; doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirir. Bu görev son derece kutsaldır. Bu kutsal görevi icra eden basın çalışanları, maalesef birçok sorunla karşı karşıya kalıyor. Basın, her türlü baskıdan uzak, özgür bir çalışma ortamında olduğu sürece gerçek işlevini yerine getirebilir. Bu nedenle basının çalışma alanının her yönüyle iyileştirilmesi ve üzerindeki baskının kaldırılması gerekmektedir.
Bugün gelinen noktada basın özgürlüğü ve bunun sonucu olarak açık toplum olma bakımından çağdaş dünyayla yarışır konumda bulunmaktayız. Bu önemli ve anlamlı günde Türk basınında sansürün kaldırılışının yıldönümünü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sağlık ve başarılar diliyorum’’ dedi.

Bakmadan Geçme