VANLILARA MOBİL POLİKLİNİK HİZMETİ

İpekyolu Belediyesi, Van İl Sağlık Müdürlüğü, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Yeşilay Haftası nedeniyle Gezici Sigara Bırakma Polikliniği halka bağımlılıkla ilgili bilgi veriyor.

Evren Doğruer

 

Yeşilay Haftası nedeniyle Van'ın çeşitli noktalarında vatandaşlara Gezici Sigara Bırakma Polikliniği ile sigara bırakma hizmeti veriliyor.

 

Sigara bırakma çalışmalarıyla ilgili konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, amaçlarının insanları kötü alışkanlıklardan kurtarmak olduğunu vurgulayarak, "Amacımız en büyük bağımlılıktan birisi olan sigara bağımlılığı ile ilgili farkındalık oluşturmak, aynı zamanda sigarayı bıraktırmak için tedavi yöntemleri ile ilgili insanlarımızı bilgilendirme ve bilgilendirdikten sonrada sigarayı bırakan kişilerin tedavi süreciyle ilgili bir çalışma yapmak. Bu anlamda bizim en işlek caddemiz üzerinde mobil hizmetimizi kurduk. Burada vatandaşlara test yapılıyor. Bu testin sonucunda ne kadar bağımlı olduğu, ne kadar sigara kullandığı ortaya çıkıyor. Bunun sonucunda doktorlarımız bir teşhis koyarak tedavi sürecine başlıyor" dedi.

 

"Bağımlılık denilince sadece sigara değil"

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, "Bağımlılık denilince sadece sigara değil, ama sigara en büyük bağımlılıktan birisi ve en yaygın bağımlılıklardandır. Bunun dışında alkol var, uyuşturucu var, çağımızın en büyük bağımlılığından biri olan internet var, sosyal medya var. Dolayısıyla bu bağımlılıklarla ilgili kamu kurumları olarak da belediye olarak da sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk kapsamında bu projeyi hayata geçirdik. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

 

"Tüm halkımıza hizmet verecek"

Vanlılara hizmet edecek bu araçla, özellikle gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için böyle bir araç alındığını İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz , "Mobil Sağlık Aracımızda Doktor ve Hemşireden oluşan uzman bir ekibimiz yer almakta, sağlık personelimiz tarafından gezici Sigara Bırakma Polikliniğimizde sigara içenler muayene edilerek karbonmonoksit değeri ölçüldükten sonra doktorumuz tarafından tavsiyelerde bulunuluyor, durumu iyi olmayan hastaların hastaneye yönlendirilerek tedaviye başlamaları önerilmektedir. Burada madde bağımlılığı ile ilgili halkımızı da bilinçlendirici broşürler dağıtılmaktadır mobil aracımız Van caddelerinde dolaşarak, sigara bırakmak isteyen gençlerimize ve tüm halkımıza hizmet verecek" dedi.

Bakmadan Geçme