Van’ın Sağlık Stratejisi Belirlendi

Anne ve Bebek Ölümlerinin Önlenmesi programı il değerlendirme çalışmaları için Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen güçlü bir ekiple Van’a gelen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof.Dr. Seçil Özkan sağlık kuruluşlarını ziyaret etti. Özkan ilin sorunlarını yerinde değerlendirmek ve çözüm üretebilmek için Van’da bulunduklarını söyledi.

Vansesi haber Merkezi

 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ve beraberindekiler, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili İkram Dağaç, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Özel hastaneler ve Üniversite Hastanelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren Prof. Dr. Seçil Özkan’a Van’da yürütülen sağlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.  İmren  “Sağlık alanında Van’ın önemli bir merkez olduğunu, bu hizmetlerin yürütüldüğü Aile Sağlığı Merkezlerimizde, Toplum Sağlığı Merkezlerimizde, Kamu, Üniversite ve özel Hastanelerimizde gelişen ve değişen teknolojiye uygun, çağdaş, evrensel ilkelerle bağdaşan hizmetler vermekteyiz.  Ayrıca bu hizmetleri verirken vatandaş memnuniyetini önemsemekteyiz” dedi.
         Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin konferans salonunda değerlendirme ve “Anne ve Bebek Ölümlerinin Önlenmesi İl Eylem Planının Oluşturulması” toplantısı yapıldı. Toplantıda  konuşan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan şunları  söyledi:“Türkiye’de anne ve bebek ölümlerinde oldukça başarılı düşüş yaşıyoruz. Ama bununla yetinmeyeceğiz. Daha iyi düzeylere gelmek için yeni bir çalışma başlattık. Tüm illeri iyi bir şekilde analiz edip illere göre değişik stratejileri hayata geçirmek için ekibimizle beraber Van’a geldik. Ekibimizle Aile Sağlığı Merkezlerini, Toplum Sağlığı Merkezlerimizi, Özel hastanelerimizi ve Üniversite Hastanemizi gezdik. Neler yapabileceğimizi konuştuk. Van'a çok güçlü bir ekiple geldik”. Ekibimizde; Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç, Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muhammed Ertuğrul Eğin, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Emre Yatman, Ve Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Yetkilileri, Aile Hekimliği Uygulama Daire Başkanı Dr. Adem Kucur, Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Dr. Sema Sanisoğlu, Çocuk Ve Ergen Sağlığı Daire Başkanı Dr. Sema Özbaş, Kadın Ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığından Dr. Aysun Kabasakal, Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığından Uz. Dr. Meral Akbıyık, Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığından Tıb. Tek. Şirin Aydın yer almaktadır. Birlikte ilin sorunlarını yerinde değerlendirmek ve çözüm üretebilmek için buradayız”

         Katılımı için herkese teşekkür eden Prof. Dr. Seçil Özkan “ Bunu söylemek istiyorum. Sağlıkta çok yol aldık, daha iyi yerlere geleceğiz, sağlık personeli çok çalışkan güçlü bir ekiptir. İşine sımsıkı sarılarak amacına en iyi şekilde ulaşır. O konuda hiçbir kaygımız endişemiz yok. Avrupa’da örnek gösterildiğimiz birçok konu dışında daha farklı konularda da çok daha iyi yerlere geleceğimize eminim. Van’ın birçok konuda sağlık göstergesi gayet iyi. Bu konuda değerli yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Toplumumuzun sağlığını koruyarak geliştirerek daha iyiye gidebiliriz, eminim başaracağız. Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri sağlığı korumak ve geliştirmek için çalışan kurumlardır. Fakat sağlığı korumak ve geliştirmek için sadece birinci Basamak çalışmaları yeterli değil, İkinci  ve Üçüncü Basamağın desteği ile beraberce yürütülecek eylemler ve aktiviteler çok önemli. Sağlık bir bütündür. Üniversite Hastanesi, Kamu Hastaneleri, Özel Hastaneler ve birinci basamak hep beraber elele vererek başaramayacağımız hiçbir şey yok. Beraberce çalışacağız eylem planı çıkaracağız ve başaracağız diyerek toplantıyı açtı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan başkanlığında yapılan toplantıda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum anabilim dalı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları anabilim dalı, Halk Sağlığı anabilim dallarından uzman ve hocaların, Toplum Sağlığı Merkezleri sorumlu hekim ve çalışanlarının, Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanlarının ve Doğumevi Hastanesi yönetici ve personellerininde katılımıyla “Anne ve Bebek Ölümlerinin Önlenmesi İl Eylem Planı” uygulamaya hazır hale getirildi.

Toplantının ardından “Anne ve Bebek Ölümlerinin Önlenmesi İl Eylem Planı” revize edilerek katılımcılarla paylaşıldı. Toplantının oldukça verimli uygulanabilir strateji ve kararlar doğrultusunda sonuçlandığının altı çizilerek, destek veren tüm kurumlara teşekkür edildi.

Bakmadan Geçme