VAN SOKAKLARINDA TARİHİ GÖRÜNTÜLER

Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İkram Kali koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı şehrin cadde ve sokaklarını görüntüledi.

 

Vansesi Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle açıklanan sokağa çıkma yasağının ardından Van tarihi günlerinden birini yaşıyor. Sokağa çıkma yasağının ilk gününde objektiflere yansıyan görüntüler de Vanlıların yasağa uyduğu görüldü.
 İşyerlerinin kapalı olduğu cadde ve sokak görüntüleri Van’ın tarihi bir günden geçtiğini gösterirken şehirdeki trafik yoğunluğu yüzde 1’e kadar düştü.

İki günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle Cumhuriyet, Maraş, İskele, İkinisan, Hacıbekir, Hastane caddeleri boş kalırken parklarda kuşlar özgürce kanat çırptı.

Eczanelerin,  fırınların, unlu mamul iş yerleri, petrol istasyonlarının açık olduğu Van’da cadde ve kavşaklarda bariyer kuran polisler araç ve yaya olarak sokağa çıkanlara kimlik kontrolü yapıyor. 

Caddelerde basın mensuplarının Van Büyükşehir Belediyesi Sokak hayvanlarını koruma ve besleme ekipleri, az sayıda temizlik görevlisi belediye otobüsü görev yapmaya devam ediyor.

 

 

 

Bakmadan Geçme