Van Sanatçısına Destek Olmalı

İstanbul’da yaşayan Vanlı ses sanatçısı Ali Gündüz, 11 yıl boyunca profesyonel olarak birçok TV ve mekanda Van’ın tanıtımını yaptığını, Türkiye’nin her yerinde sahne almasına rağmen kendi memleketi Van’dan yeterince destek göremediğini söyledi.

Bedia Barak/İstanbul

1975 Van’da doğan, ilk ve Orta öğretimini Van/Merkez Gedibulak ilköğretim okulunda, Lise öğretimini Van Ticaret Meslek Lisesinde tamamlayan, 1993-94 yıllarında Vanspor kulübü altyapısında futbola başlayan, 11 yıl boyunca çeşitli kulüplerde amatör ve profesyonel olarak futbol oynayan, geçirdiği talihsiz bir sakatlık yüzünden futbolu bırakmak zorunda kalan, 11 yıldır profesyonel anlamda ses sanatçılığı yapan,  albüm çıkaran,  klip çeken, televizyon programları yapan, ekranlara çıkan, farklı yerlerde sahne alan, İstanbul’da müzik yaşamını sürdüren Vanlı ses sanatçısı Ali Gündüz hikayesini gazetemize anlattı.

Müziğe nasıl başladınız?

2005 yılında müziğe olan ilgimden dolayı müzik dünyasına girdim. 2 yıl Van TV ekranlarında ‘Türkü Dostları’ adlı programı hazırlayıp sundum. Başarılı geçen 2 yılın ardından 2007 yılında ‘Sensin Derde Çare’ adlı albümü mü çıkardım. Albümden 3 esere klip çektim.  2011 yılında ‘Sevdakar’ adlı 2. Albümüm çıktı yine bu albümden Naziko ve Keçıka Gundeme adlı Kürtçe eserlere klip hazırladım.

TV de müzik eğlence programlarınız devam ediyor mu?

2011 yılında Flash TV ekranlarında yayınlanan ‘Pazar Sefası’ adlı müzik ve eğlence programını hazırlayıp sundum. Her zaman Van adına program yapmayı, Van’ın tanıtımını yapmayı istedim fakat Van sanatçısına sahip çıkmadığı için kendi ismimle müzik yapmaya devam ettim. Gönül isterdi ki yaptığım her program da Van’ın ismi olsun. Ama yine de ben memleketime gönülden bağlıyım. Memleketimin kültürünü, güzelliklerini tanıtımını yapmaya devam ediyorum. ‘Ali Gündüz ile Umut Damlası’ adlı farklı bir program sahne ve TV hayatım devam etti. Program engelliler için ihtiyaç olan ‘tekerlekli sandalye’  ve diğer ihtiyaçlarını karşılanmasını sağlama amaçlıydı. Ben bu programı özellikle Van’da yapmayı çok istedim. Fakat üzülerek söylüyorum hiçbir yerden destek alamadım. Vanlı bir sanatçı buraya hiçbir yerden destek almadan kendi mücadelemle geldim. Halen devam eden programlarım var tabiî ki de.

Destek gelmiyor mu?

Türkiye’nin en zengin iş adamlarının çoğu Vanlıdır. Sosyal içerikli birçok projem var. Destek oldukları takdirde bu projeleri hayata geçirmeyi çok isterim. Hem memleketimizin tanıtımı hem de ihtiyacı olan insanlara ulaşmak için desteklerini bekliyorum. Bir Malatyalı, bir Sivaslı, bir Elazığlı sanatçısına sahip çıkıyor fakat Van’da bunu göremiyoruz. Bu biz sanatçıları üzüyor.

Van’da kaç yıl müzik yaptınız?

Profesyonel anlamda 11 yıldır ses sanatçılığı ve program yaptım. 2 yıl Van’da müzik programı yaptım. Daha öncesinde amatör olarak yapıyordum Van’da. Şuan yolumuza devam ediyoruz.

Yeni albüm çalışmanız var mı?

2 albüm çıkardım. 3. Albüm şuan yolda. Halk müziği ve fantezi içerikli. Çalışmalarımız devam ediyor. Çok yakında albümümü sevenlerimle buluşturacağım. 6 tane klip yaptım. Kısmet olursa Flaş TV de tekrar program yapacağım. Ne olursa olsun kendi memleketimin tanıtımını yapmaya devam edeceğim. Kendi insanlarımız için elimden gelen ne olursa yapmaya hazırım.

Besteleriniz var mı?

Tabi ki kendime ait bestelerim var. 2 albümümde kendi bestelerimi söyledim. 12 tane bestem var. Yeni albümümde de kendi bestem olan 3 eserimi okuyacağım.  İnşallah bomba gibi yeni bir albümüm geliyor.

Van’a bir mesajınız var mı?

Memleketimi, insanımı çok seviyorum. Van’a sürekli gidip geliyorum.  İnsanlarımızın kendi sanatçılarına sahip çıkmalarını, destek olmalarını istiyorum.  Van’a sevgi ve selamlarımı iletiyorum. 

Bakmadan Geçme