Van Valiliğinden uyarı: Muş, Bitlis ve Van'da…

Van Valiliği tarafından meteorolojik değerlendirme verileri paylaşılarak Vanlılara uyarı yapıldı. İşte Van Valiliğinin yaptığı uyarı…

Van Valiliği, bölge geneli yağış ve sıcaklık değerlendirmesi yaparak Bölgesel olarak görülmesi beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yerel  dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgarla birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşları tedbirli olması konusunda uyardı.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Bölgemiz genelinde aralıklı olarak görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 14 Mayıs Salı (bugün) bölge genelinde etkisini artırması beklenmektedir. 

Yağışların Muş, Bitlis ve Van'ın kuzey ilçelerinde (Muradiye, Çaldıran, Erciş, Özalp, Saray) sabah saatlerinden sonra, Hakkari çevrelerinde ise öğle saatlerinden itibaren aralıklarla  kuvvetli yağış şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca bölgemiz genelinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalması beklendiğinden; yağışların, yükseklerde karla karışık yağmur şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir. 

Bölgesel olarak görülmesi beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, yerel  dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgarla birlikte ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma, deniz ulaşımında oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” Şeklinde ifadelere yer verildi.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme