VAN DERNEKLERİNDEN ANTALYA'DA GÜÇ GÖSTERİSİ

Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sağlayan Van dernekleri, Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde Antalya'da buluştu.

Antalya Van-Der Başkanı Yaşar Müncester, Van dernekleriyle birlikte bir araya gelerek birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olup yaşadığımız şehir Antalya'mızda yapmış olduğumuz güzel işlerle anılan rakipsiz örnek bir il olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte de dayanışma içerisinde olup doğduğumuz şehir Van ve yaşadığımız şehir Antalya'da güzelliklerle anılan STK’lar olmaya devam edeceğiz” dedi.

Özlem Tekin Alkan

Antalya’da Vanlılar arasında birlik beraberliği ve dayanışmayı sağlamak, Van'ın tanıtımını yapmak ve kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Antalya Van-Der Başkanı Yaşar Müncester, Van dernekleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulunduklarını söyledi.

“Van için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz”

Van dernekleriyle birlikte hareket ederek çalıştıklarını söyleyen Müncester, “Kurulduğumuz günden bu yana Van’ın tanıtımına, kültürüne, sanatına katkı sunmak için durmadan çalışıyoruz. Derneğimiz çalışma alanımızı sınırlamadan Antalya merkezli Türkiye içinde veya yurt dışında ikamet eden öncelikle Vanlılar ve Van'a gönül veren Van dostları arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyal ekonomik ve kültürel düzeylerini yükseltmek üzere kurulmuştur. Dernek çalışmalarımıza herkesi ortak etmek ve imkanlarımızı herkesle paylaşmak üzere Türkiye için her alanda sorumluluk alarak örnek olmak istiyoruz. Bahane bularak sorumluluktan kaçmak yerine çözümün parçası olmak derneğimizin temel amaçlarındandır. Antalya’mızda Van derneklerimizle bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Van dernekleri Antalya’da birlik, beraberlik içinde hareket ederek Van’a katkı sunmaya devam edecek. Antalya’da ben değil biz olma anlayışı içindeyiz. Bundan sonra da Van için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Van-Der ev sahipliğinde yapılan toplantıya Antalya Van Vakfı Kadınlar Kolu Başkanı Serpil Dede, Van Vakfı Antalya Şube Başkanı Ayhan Yıldırım, Ercişliler Derneği Başkanı İzzet Demir, Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) adına Alper Pişkin, ATSO Meclis Üyeleri Emir Gündal, Fatih Nalbantoğlu ve Akdeniz Tarafsız Yerel Gazeteciler Bölge Başkanı Mehmet Işık katıldı.

 

Bakmadan Geçme