Van'da hasarlı binaların yıkımı sürüyor

Van depreminin üzerinden 13 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen şehir merkezinde hasar gören binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Milli Egemenlik Caddesi üzerinde Kültür Sarayı yanında yer alan ve Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirket binasının yanında bulunan binaların yıkımı kontrolü bir şekilde gerçekleştiriliyor.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ağır hasar gören binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Vatandaşlar binaların yıkımı sırasında gereken tüm önlemlerin alınmasını istedi. 

“HER AN DEPREM OLACAKMIŞ GİBİ GEREKEN ÖNLEMLERİ ALMALIYIZ”

Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Van depreminin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen maalesef hala ilimizde hasarlı binalar bulunuyor. Yetkililer zaman kaybetmeden hasarlı binaları derhal yıktırılmalı. Her an deprem olacakmış gibi gereken önlemler almalıyız. Çünkü 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 10 ilimizde büyük yıkıma yol açmıştır. Hala depremin yaraları sarılmadı. Yetkililerin yaşanan doğal afetlerden ders alıp önlem alması gerekir.  Hasarlı binalarda yıkım konusunda anlaşmazlık yaşayan vatandaşların ikna edilerek hasarlı binaları yıktırmalı. Keşke dememek için bugünden önlem alınmalı. Şuan ilimizde hasarlı binalar yıkım çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalar sevindiricidir. İlimizin ve halkımızın menfaatine olan her işi sonuna kadar destekliyoruz. Bu konuda emek veren, zamanını Van’ın geleceği için harcayan herkese çok teşekkür ederiz” dediler.

Van'da hasarlı binaların yıkımı sürüyor

23 Ekim ve 9 Kasım depremlerinde 644 vatandaşın hayatını kaybettiği, 31 bin binanın ağır hasar gördüğü depremlerde bin 966 kişi yaralanmış, 252 vatandaş ise enkazlardan sağ olarak kurtarılmıştı.  Depremler sonrası AFAD tarafından Van merkez ve Erciş ilçe merkezinde yapılan tespitlerde 31 bin bina ağır hasar görmüş, birçok binanın yıkımı gerçekleştirilirken depremlerin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen tehlike oluşturan hasarlı binalar hala yıkılmayı bekliyor.

KAYNAK: VANSESİ HABER AYCAN AVCI

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme