Van'da 4.7 şiddetinde deprem

Van'da meydana gelen deprem paniğe neden oldu.

Vansesi Haber Merkezi

Merkez üssü Tuşba İlçesi olan saat 00.58'de  4.7 büyüklüğündeki deprem meydana geldi.AFAD'dan aktarılan son dakika bilgisine göre; Van'ın Tuşba ilçesinde saat 00:58'de 4.7 büyüklüğünde deprem gerçekleşti.Deprem Erçiş ilçesi ve Ağrı'da da hissedildi. Depremin derinliği 9,20 km olarak açıklandı.  Deprem hissedilen yerlerde birçok insan deprem sarsıntısıyla uykusundan uyandı. 

Van Valiliğince yapılan açıklamada  ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığı, tüm ekiplerin kırsal mahallelerde taramalarını sürdürdüğünü  belirterek, depremden etkilenen bütün vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu. 

Kandilli Rasathanesi'nin 14 Aralık tarihli son depremler verilerine göre gün içerisinde; Ege Bölgesi’nin yanı sıra Marmara Denizi, Balıkesir, Siirt, Malatya, Yalova, ve Van'da şiddeti 1.3 ila 4. Arasında değişen artçı sarsıntılar meydana geldi.

 

BAŞKALE DEPREMİ

26 Mart günü saat 08.39'da Van Böğrüpek-Başkale merkezli 4.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. ... Aynı bölgede 23 Şubat'ta meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde Türkiye-İran sınırındaki Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvenlik, Gelenler ve Özpınar köylerindeki tek katlı kerpiç evler ve ahırların büyük bölümü yıkılmıştı.

Bakmadan Geçme