Vali Taşyapan'dan Basın Bayramı Mesajı

Vali İbrahim Taşyapan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Taşyapan, mesajında, basının, kamu yararını gözeterek halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü kullanması konusunda önemli bir görevi olduğunu hatırlattı.

Demokratik hayatın devamlılığında çok önemli bir yere sahip olan tarafsız ve özgür basının, bilgi ve haber akışını sağlayarak toplumun gerçekleri öğrenmesi ile aydınlanması konusunda önemli bir görevi yerine getirdiğine de dikkati çeken Taşyapan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Farklı görüşlerin seslendirilebildiği, tartışılabildiği çoğulcu, demokratik, insan haklarına saygılı, hukuk devleti temelinde şekillenen bir toplum yapısı için özgür basın olmazsa olmazlardandır. Sorumlu, tarafsız ve güvenilir habercilik anlayışla görevlerini sürdüren basın kurumları, toplumu aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle sivil toplumun dinamizmini beslemekte ve demokrasinin Sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. İlimizde de mesai kavramı gözetmeden, büyük bir özveriyle doğru bilginin insanlara ulaştırılmasına katkıda bulunan, tarafsız habercilik, toplum yararı ve vicdani sorumluluk anlayışıyla görevlerini yerine getiren basın çalışanlarının ilimize ve kamuya olan katkıları çok değerlidir. Üstlendikleri bu zor görevi fedakarlıkla yerine getirmeye çalışan çok kıymetli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Bakmadan Geçme