Vali Balcı: 256 kütüphane kuruyoruz

Vali Ozan Balcı, Kitap Van Komisyonu üyeleriyle bir araya gelerek yeni alınacak kitaplarla ilgili değerlendirme yapıp istişarede bulundu.

Basın Bülteni  

Vali Ozan Balcı yaptığı açıklamada "Kitap Van Projesi ile kitabın yeni başkenti Van oluyor. 1 milyon kitap alıyoruz. 256 kütüphane kuruyoruz. 13 bebek çocuk kütüphanesi açıyoruz. Yeni bir il halk kütüphanesini ilimize kazandıracağız. Tematik liselerimizin kütüphanelerini uygun kitaplarla zenginleştiriyoruz. İlimizdeki tüm okulları TÜBİTAK kitaplarıyla buluşturduk. Anaokulu ve ilkokullara sınıf kütüphanesi kuruyoruz. Okuma kültürünü ilimizde yaygınlaştıracağız" dedi.

Vali Ozan Balcı; Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen ETÜT Van Projesi koordinatörleriyle de ayrıca toplantı yaptı. Proje kapsamında 278 kurs merkezinde 4200 öğretmen, 60 bin öğrenciye eğitim verildiği belirtildi.

Vali Balcı, "Öğrencilerimize en kaliteli kaynakları ücretsiz veriyoruz. Azimli öğretmenlerimiz, istekli öğrencilerimiz ile ilimizin akademik başarısını üst seviyelere çıkaracağız." dedi.

Bakmadan Geçme