Umke ve 112 acil ekibi görevini yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’da gerçekleştirdiği mitingde görev alan Van UMKE ve 112 Acil ekibi görevini başarıyla yerine getirdi. Ekip, miting esnasında baygınlık geçiren, tansiyonu yükselen ve genel durum bozukluğu olanlara anında müdahale etti.

Van Sağlık İl Müdürlüğü UMKE ve 112 Acil ekipleri miting yapılacak alana çadır hastane kurdu. Kurulan Çadır Hastanede, doktor hemşire ve diğer sağlık personeli olmak üzere toplam 26 UMKE personeli 7 ambulans ekibi bir motorize ekip personeli görev yaptı.

UMKE ekibi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri miting boyunca hazır bulundu. Havanın sıcak ve insanların sıkışmasından dolayı baygınlık geçiren vatandaşlara Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 acil personeli tarafından anında müdahale edildi. Çadır hastanede vatandaşları tedavi eden sağlık ekipleri toplam 54 kişiye müdahale etti.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı “UMKE ve 112 acil ekiplerimiz tarafından kurduğumuz çadır hastanemizde miting esnasında bayılan vatandaşlarımıza anında müdahale ettik.  Hastanelerin acil servisinde bulunan her türlü tıbbı teçhizat kurduğumuz çadır hastanede de bulunuyor. Rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza ilk müdahaleyi burada gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme