Tuşba Adayları İstasyon Mahallesi’nde

Barış ve Demokrasi Partisi Tuşba Belediye Başkan adayı Öner Yiğit ve Eşbaşkan adayı Hatice Günel, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte İstasyon mahallesinde halk toplantılarına katıldı. Toplantılarda BDP Tuşba İlçe Başkanı Hecer Kaya’da bulundu.

Vansesi Haber Merkezi

Belediye Başkanı Kaya, genel süreci değerlendirerek başladığı konuşmasında, her yıl sadece Van-İran sınırında onlarca Kürdün Türk askerlerince yada İran askerlerince öldürüldüğünü kaydederek, “Eğer bu Yunan yada Bulgar sınırında olsaydı şimdi kıyamet koparılmıştı. Ama söz konusu Kürtler olunca kimseden bir ses çıkmıyor” dedi. 

Kaya, “Roboski katliamında öldürülen 34 Kürt sivil için Mecliste bir komisyon kuruldu. Bu komisyon bir rapor yayınlayarak, özetle ‘Bunlar zaten kaçakçıydı. Öldürülmeleri de normal’ gibisinden bir sonuç açıkladılar. Acı olan şeyse bu raporun altında kendisinin de bir Kürt olan ve aynı zamanda Vanlı olan AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan’ın da imzasının olmasıydı. Şimdi bunlar bu halkın içine hangi yüz ile çıkacaklar” diye konuştu.

Tuşba Belediye Başkan Adayı Öner Yiğit  partililere  bu süreçte çok çalışması gerektiğini söyledi. Seçim döneminde oylara ve sandıklara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Yiğit, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

Bakmadan Geçme