TOKİ konutlarında ciddi sorunlar var

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ   İletişim: 05064790559
[email protected]
facebook: vansesi gazetesi
Tiwitter: VANSESIGAZETESI
 
TOKİ KONUTLARINDA CİDDİ SORUNLAR VAR
TOKİ kalıcı afet konutları yakıt, ortak gider, ısınma konusunda ciddi tepkiler var. Köşemizi arayan depremzede okurlarımız şunları söylüyor: " TOKİ konutlarına taşınmadan telefonlarımız talimat yağmaya başladı. TOKİ konutları yakıt miktarı belli. Buna karşın önümüzde kış boyunca 3-4 ay yakacak. Kömür alındı para ödeyin deniliyor. Depolarda valiliğin verdiği kömürün dışında 3-4 ton kömür dışında kömür yok. 4 bloğa 1 kapıcı verilmiş bu nasıl iştir. Bir kapıcı hangi blokun kaloriferini yakacak, hangi bloku temizleyecek. TOKİ konutuma gittiğimde bir iş için kapıcıyı çağırdım. İşim var şimdi gelemem dedi. Çatılardan su akıyor. Belli ki ileride kapıcı, yönetim ilişkilerinde ciddi sorunlar yaşayacağız. Öte taraftan kalorifer petekleri ısınmıyor. Tesisatlar da sorunlar var. Çoğu hava yapmış. Bakan ilgilenen yok. Boğaziçi site yönetim firması öncelikle konutları oturulabilir hale getirmek yerine önce para yatırın diyor. Bu işe talipli olan firma sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bu anlayışla TOKİ konutlarına kimse taşınmak istemiyor. Biz site sakinleri olarak elbette ısınma ve ortak gider bedelini ödenmeliyiz. Ancak istenen rakamlar uçuk ve abartılıdır. Sitelerde temizlik yeterince yapılmamış, eksiklikler tam olarak giderilmemiştir. Ben şahsen bu şekilde ödemem yapmam. Ben ayrıntılı döküm istiyorum. Sayın Valimizden AFAD yetkililerden soruna müdahale etmelerini istiyoruz."
Cengiz POLATER
Çetin ATACAN
 
BU HALK BU ZULMÜ, BU DÜZENSİZLİĞİ, BU SAHİPSİZLİĞİ HAK ETMİYOR
Ulaşım çilesi çeken, çaresiz kalan vatandaşlarımız adına Van Şoförler Ve Otomobilciler Başkanı Faruk Alpaslan'a sesleniyorum. Sayın Başkan, Van artık Büyükşehir oldu. Artık Van'da ulaşım sorunun bir an evvel çözüme ulaşması gerekir. Her gün onlarca şikayet alıyoruz. Bu vatandaşa yazık günah değil mi? Başkanım, belki esnaflarınızı, üyelerinizi koruyor olabilirsiniz ama ulaşım çilesi, rezaleti yaşayan vatandaşlarımızın hakkını kim koruyacak? Bu görev belediye ve size düşer. Bu ilin ulaşım sorunu ciddi çalışmalar ile acilen çözüm bekliyor. Vatandaş gerçekten çok sıkıntılı ve bazen minibüslerde kavgalar, polemikler dahi çıkıyor. Aracı kullanan şoför ve muavin arkadaşlar maalesef vatandaşa karşı saygı sınırlarını aşan ölçüde çok sert tepki gösteriyor. Hatta şunu bile söyleyen var, 'kardeşim acelen varsa git taksiye bin', yada ' kardeşim senin güzergahın şuraya kadar neden beni burada bırakıyorsun' gibi münakaşalar yaşanıyor. Ve o minibüste, otobüste olan insanların hepsi bundan huzursuz ve rahatsız oluyor. Sayın başkanım ulaşım ile ilgili bize en çok sıkıntı ve şikayetlerini yansıtan mahalleler ve güzergahlar arasında özellikle; Kampüs, Beyüzümü, Hacıbekir, Doğum evi hattında ciddi sorunlar var. Bölge hastanesi de açıldıktan sonra insanlar birbirlerinin adeta sırtına binerek dolmuş ve halk otobüsüne binebilmektedir. Bu halk bu zulmü, bu düzensizliği, bu sahipsizliği hak etmiyor. Parası olan var, olmayan var, herkes hastasını taksiyle götüremiyor. Sayın Başkan artık bu soruna bir el atın. Keza kampus hattında da aynı sorunlar mevcut, öğrencilerin şikayetleri bitmek bilmiyor. 1986 yılandan buyana Van'da 268 tane minibüs ve 80 tane halk otobüsü var. Ama yeterli değil. Vatandaşımız halk otobüslerinin kaldırılarak İstanbul-Ankara gibi modern büyük halk otobüsüne dönüştürülmesini, sorunun bu şekilde köklüce çözülmesini istiyor. Emniyet Trafik Şubesi, Van Belediyesi Trafik Şubesi, Kooperatifler ile he kim varsa bir araya gelerek göreviniz olan ulaşım sorunlarını çözün artık.

Bakmadan Geçme