TEGV'li Çocuklardan Tiyatro Gösterimi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Van Muradiye Öğrenim Birimi’nden faydalanan çocuklar, okuma kültürünü yaygınlaştırmak için ‘Şanso Panso’ isimli tiyatro oyununu sahnelediler.

Derya Bayrak’ın yönettiği oyun öncesi tüm katılımcılara bağış kapsamında toplanan kitaplar hediye edildi. Gösteriye farklı okullardan çocuklar, öğretmenler, aileler ve kamu görevlileri katıldı. Açıklamalarda bulunan Birim Sorumlusu Buket Müjde, çocuk okuru olmayan bir toplumun büyük bir okuru olmayacağı felsefesi ile Muradiye Öğrenim Birimi olarak okumanın önemini anlatan, her bir kitapta farklı karakterlerin ve farklı farklı dünyaların olduğunu gösteren, okumanın aslında sıkıcı değil aksine hayal dünyalarını, kültürlerini, dünyaya bakış açılarını değiştiren etkenler olduğunu göstermek adına bir tiyatro oyunu hazırladıklarını belirtti. Bunun dışında çocukları kitap okumaya teşvik etmek adına birimlerinde okuma saatleri ve en çok kitap okuyanların ödüllendirildiği çalışmalar yaptıklarını ifade eden Müjde, bunların çocukların dünyasını ne kadar değiştirdiğine, konuşmalarına ve düşüncelerine ne kadar yansıdığına tanık olduklarını belirtti. Ulaşamadıkları diğer çocuklar adına da yine böyle bir oyun hazırladıklarını dile getiren Müjde, “Oyun büyük bir beğeni ile izlendi ve izlemeye gelenlerden büyük alkış aldı” dedi.
Gösterinin ardından hediye olarak dağıtılan kitaplarla 10 dakikalık okuma saati yapıldı.
Müjde, projelerine destek olan Kaymakam Erol Tanrıkulu, SODES yetkililerine, kendilerine maddi ve manevi destek olan Âlim Kırtasiye’ye ve programda kendilerini yalnız bırakmayan tüm gönüllülere teşekkür etti.

Bakmadan Geçme