Sedat Töre: 2014’ü Verimli Değerlendirmiyoruz

Van Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının son gününde, 2014 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, 2014 yılını çok verimli bir yıl olarak değerlendiremediklerini söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı sona erdi. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sedat Töre, 2014 yılı faaliyet raporu hakkında meclise bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında tüm il sınırları içerisinde çalışmaya başladığını hatırlatan Töre, "İlçe şantiyelerinin kurulumu, itfaiye, mezarlık faaliyetleri, cenaze işlemlerinin tümünün ilçelerden Büyükşehir Meclisince alınan kararlar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nce üstlenilmesi nedeniyle ilçelerle Büyükşehir Belediyesi arasında farklı bir görev dağılımı oldu. Büyükşehir Belediyesi idaresi olarak 2014 yılını çok verimli bir yıl olarak değerlendirmiyoruz. Bu anlamda 2015 yılı içerisinde bir bütün olarak tüm il düzeyinde tüm ilçelerde teşkilatlanmış bir belediye olarak çok daha iyi hizmetler üreteceğimizi taahhüt edebilirim. Tüm ilçe şantiyelerimiz ve çalışma planlamamız tamamlandı" dedi.

Kentte yeni yolların açılarak, kentin dar bir alana sıkışmış merkezi iş alanının genişletilmesi ve bütün kent sathına yayılmasına ilişkin projelerin devam ettiğini söyleyen Töre, “Karayollarının yaptığı çevre yolu dışında 30 metrelik bir çevre yolumuz var. 30 metre paralel yolumuza ne yazık ki son süreçte yargısal kararlardan dolayı durmuş durumdadır. İlimizin daha yaşanılabilir bir kente dönüştürülmesi için imar çalışmalarına önem veriyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, işlerinin zor olduğunu ve bu zor süreçte yüklendikleri misyonu ve halkın beklentilerini bildiklerini, bu çerçevede çalışmaları gerektiğini ifade etti.  Yapılan konuşmaların ardından meclis Mayıs ayında toplanmak üzere kapandı.  

Bakmadan Geçme