Seçim AK Parti ile BDP arasında geçmeyecek

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin CHP ve diğer partiler arasında geçeceğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Hayrullah Irtak: Van’a hizmet yapmamış milletvekillerinin CHP hakkında asıp kesmeleri kabul edilemez bir durumdur.

Fazıl ERÜŞ

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici’nin “AK Parti ve BDP adayları dışında diğer siyasi partilerin büyükşehir başta olmak üzere ilçelerde kazanma şansı yoktur” söylemine Cumhuriyet Halk Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Hayrullah Irtak tepki gösterdi.

CHP bu bölgenin köklü partisidir.

AK Parti Milletvekili Mustafa Bilici’nin Van’da seçimlerin 2 parti arasında geçecek yönündeki ifadesinin kabul edilemez olduğunu belirten Irtak, “Evet Van’da seçim 2 parti arasında geçecek. Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer partiler arasında geçecektir. Bu seçim AK Parti ile BDP arasında geçmeyecek. Biz bu şekilde inandık ve yola çıktık. Hiçbir söylem bizi bu yoldan yıldırmayacaktır. CHP bu bölgenin köklü partisidir. Bunu 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde kanıtlayacağız. Bu nedenle Bilici’nin seçimlerin sadece AK Parti ve BDP arasında geçeceğini söylemesi yanlış bir tespittir. Bilici, Milletvekili seçildiği günden beri Van’a ne yapmış çıksın önce onu anlatsın. Hiçbir kimse CHP’yi yok sayamaz ” dedi.

Halkımız en güzel cevabı sandıklarda verecektir

AK Parti’nin 30 Mart yerel seçimleri için yine yeni bir oyun peşinde olduğunu vurgulayan Irtak, “ CHP’yi bölgede yokmuş gibi görenler seçim zamanında Alattin’in sihirli lambasından çıkan cin gibi sadece kendilerini sevginin, doğruluğun ve adaletin tek temsilcileriymiş gibi görüyorlar. Ama ne yazık ki öyle değil. Bunu AK Parti belediyeciliği döneminde de göremedik. Van’a hiçbir hizmet yapmamış milletvekilleri bugün bizi yok sayamazlar. Bu nedenle halkımız 30 Martta en güzel cevabı sandıklarda verecektir” şeklinde konuştu.  

               

               

 

Bakmadan Geçme