SAVCILIK YASA DIŞI DİNLEMEYİ KABUL ETTİ

istanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu çok tartışılan dinleme listeleriyle ilgili olarak, 'Dosya kapsamında doğrudan veya dolaylı yolan telefonları dinlenen veya kayıt altına alınan şahıs sayısının 2280 olduğu anlaşılmıştır.' dedi.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu çok tartışılan dinleme listeleriyle ilgili olarak,"Dosya kapsamında doğrudan veya dolaylı yolan telefonları dinlenen veya kayıt altına alınan şahıs sayısının 2280 olduğu anlaşılmıştır." dedi.

Odatv  haberine  göre  Salihoğlu açıklamasının devamında, "Şahıslar arasında kamuoyu tarafından bilinen kişiler olduğu, doğrudan veya dolaylı olarak telefonları dinlenen şahısların soruşturma konusuyla ilgili olmayan veya özel hayat kapsamındaki görüşmelerinin de dosyaya dahil edildiği belirlenmiştir" şeklinde konuştu.

Salihoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Cumhuriyet Başsavcılığında bulunan mevcut soruşturma dosyasındaki kayıtlar harddisk ve diğer belgeler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli incelemeler yapılmak üzere teslim edilmiş olup Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar devam etmekte olduğu ve bu sayının (2280) artacağı değerlendirilmektedir."

Bakmadan Geçme