Şanghay İşbirliği Örgütü'nden Türkiye'ye ödül

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) hakkında özel haberlere, röportajlara ve analizlere yoğun şekilde yer veren Sputnik Türkiye, önemli bir ödüle layık görüldü.

Sputnik Türkiye Şef Editörü Fatih Kuduğ, "ŞİÖ Sınırları Açıyor" Uluslararası Genç Gazeteciler Yarışması'nda 'yaratıcı gazetecilik ve ŞİÖ ülkeleri arasında işbirliğini güçlendirme' ödülünün sahibi oldu.

Moskova'da Rönesans Monarch Oteli'nde düzenlenen törende Kuduğ'a ödülünü Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği Başkatibi Cevdet Yılmaz ve ŞİÖ İş Kulübü Birinci Başkan Yardımcısı Vasiliy İsaul takdim etti.

'SPUTNİK TÜRKİYE, ŞİÖ'YE AĞIRLIK VERMEYE DEVAM EDECEK'

Törende kısa bir teşekkür konuşması yapan Fatih Kuduğ, Türkiye'de faaliyet gösteren Rus haber ajansı Sputnik'in ŞİÖ ile ilgili gelişmeleri ve haberleri farklı bakış açılarıyla ve derinlemesine analizlerle okurlarına aktardığını belirtti. ŞİÖ'ye büyük önem verdiklerini ve bu doğrultuda çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Kuduğ, "Umarım, ŞİÖ ülkeleri arasında işbirliği ve ilişkiler bundan sonra da giderek artmaya devam eder" diye konuştu.

UFA'DA YAPILACAK ZİRVE ÖNCESİNDE SOSYAL TEMASLAR GELİŞİYOR

ŞİÖ Gençlik Konseyi, ŞİÖ İş Konseyi ve ŞİÖ Haber Ajansı tarafından düzenlenen organizasyonda örgüt dahilindeki 15 ülkeden gazetecilere yaptıkları çalışmalar dolayısıyla çeşitli dallarda ödüller dağıtıldı.

8-9 Temmuz'da Ufa şehrinde gerçekleşecek ŞİÖ Zirvesi'nin öncesinde organize edilen etkinlik, örgütün olumlu imajını desteklemek ve Rusya dönem başkanlığındaki faaliyetler hakkında bilgi yaymak, dostluk ve işbirliğini perçinlemek, üye ülkeler arasında karşılıklı ilgiyi özendirmek ve sosyal temasları geliştirmek amaçlarıyla düzenlendi.

Bakmadan Geçme