Özdal Üçer: Öğretmen Yetersizliğini Sordu

Van Milletvekili Üçer Van’da Öğretmen yetersizliğinden kaynaklanan sorunların eğitimi önemli ölçüde sekteye uğrattığını söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer Van’da Öğretmen yetersizliğinden kaynaklanan sorunlar hakkında Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından yazılı cevaplandırılması isteği ile TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

    Van’da Öğretmen yetersizliğinden kaynaklanan sorunların eğitimi önemli ölçüde sekteye uğrattığını ileri süren Özdal Üçer önergesinde “ Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunu (mütemadiyen Eğitim Fakültesi ve ya Fen Edebiyat Fakültesi mezunu olmayan) ücretli öğretmenlerle çözmeye çalışması eğitimdeki tıkanmayı arttırmaktadır. Önemli bir kısmının pedagojik formasyonu olmayan bu kişileri MEB, Sınıf Öğretmeni ya da Branş Öğretmeni olarak atamaktadır” dedi.

Özdal Üçer konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na sunduğu  yazılı  önergesinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avacı’ya “  

1-Van İlinde 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı itibariyle (her bir branş ayrı ayrı belirtilmek üzere) toplam öğretmen sayısı ne kadardır?

2-Bu sayı (öğretmenlerin branşları ayrı ayrı belirtilmek üzere) her bir ilçede ne kadardır?

3-İl’de 2013-2014 yılı itibariyle (görevlendirildikleri branşlar belirtilmek üzere) toplam kaç Ücretli Öğretmen görevlendirilmiştir?

4-Bu sayı (görevlendirildikleri branşlar da belirtilmek üzere) her bir ilçede ne kadardır?

5-Ücretli Öğretmenlerin kaç tanesi Eğitim Fakültesi ya da Fen Edebiyat Fakültesi mezunudur?

6-Van İl’inde (her bir branş için ayrı ayrı belirtilmek üzere) toplam öğretmen açığı ne kadardır? Bu açık her bir ilçe için ne kadardır?” sorularını yöneltti.

Bakmadan Geçme