Oy oranımızı yüzde 15’e, 18’e çıkaracağız

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda İl eş Başkanı Cavit Uğur ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, çatışmanın piminin AK Parti eliyle çekildiğini öne sürerek, AK Parti ve PKK’yı Dolmabahçe zeminine davet edip şunları söyledi:

“Ortada bir sorun vardı ki müzakere ediliyordu. Ortada bir çatışma vardı ki barıştan söz ediliyordu. Bunun oya tahvil edilemediği görülünce ‘savaş da yok barış da yok çatışmasızlık da yok müzakere de yok’ denilerek aslında bizi yeniden 2011 koşullarına iade eden bir çatışmanın pimi çekilmiş oldu. Bundan ötürü çok üzgünüz. Biz çatışmaya mazeret bulmuyoruz. Çatışan tüm tarafları AKP’yi ve PKK’yı Dolmabahçe zeminine geri çağırıyoruz. Biz demokratik siyaset yolundan Kürt sorununa çözüm bulunması gerektiğini düşünüyoruz.” 
Kürkçü, Ak Parti’nin tek başına iktidar oluncaya kadar 7 Haziran seçimlerini tekrarlayacağını ileri sürerek, “HDP bu seçimde de AKP’ye ihtiyacı olan iskemleleri boşaltmayacaktır. Oyumuzu yüzde 15’e, yüzde 18’e çıkaracağız” dedi.

Bakmadan Geçme