ORHANGAZİSPOR'DA VANLI UZUNKÖPRÜ DÖNEMİ

Spor Toto 3. Lig Bursa temsilcilerinden Orhangazispor'da Teknik Direktörlük görevine şampiyonların hocası Vanlı Cevdet Uzunköprü getirtildi. Uzunköprü resmi sözleşme imzalayarak görevine başladı.

Rıdvan Can

Kırmızı siyahlıların İznik Gölü kıyısındaki tesislerinde Kulüp Başkanı Recep Alemdar ve yöneticilerle tanışan Van’ın başarılı eski futbolcularından, şampiyon takımların hocası Cevdet Uzunköprü kendisini 1 yıllığına Orhangazispor'a bağlayan anlaşmaya imzasını attı.

İDEALLERİ OLAN UZUNKÖPRÜYÜ GÖREVE GETİRDİK

Orhangazispor Başkanı Recep Alemdar ise yeni sezona hoca sorununu çözümleyerek girdiklerini belirterek, "Kulüp yapımıza uygun, geçmiş başarıları, gelecek idealleri olan Cevdet Uzunköprü'yü takımımızın başına getirdik. Önceliğimizi kurumsallaşmaya vereceğiz. Borcu olmayan ve parası olan bir kulüp yaratmak istiyoruz. Bununla birlikte sportif başarıyı da yakalamaya çalışacağız" diye konuştu.

BAŞARILIARI HERKESİN MALUMU

Orhangazispor basın sözcüsü Uğur Zafer Yıldız, Cevdet Uzunköprü’nün geçmiş başarıları herkesin malumu. Orhangazispor’da da kendisinin başarılı olacağını düşünüyoruz. Orhangazispor ve camiamız için hayırlı olsun dedi.

ŞAMPİYON YAPACAĞIM

Kırmızı siyahlıların çiçeği burnunda teknik direktörü Uzunköprü Vansesi Gazetemize yaptığı açıklamada, 'Orhangazispor çok büyük ve önemli camia. Şehrin beklentilerini de iyi biliyoruz. Tesislerimiz harika. Başarılı olmak için bir çok şart burada mevcut. Bize de önce transferleri yapmak ardından da çalışmalarımıza başlamak geliyor. Çalıştığım her kulüpte şampiyonluk kovaladım. Play-off ve PTT 1. Lig deneyimlerim mevcut. Orhangazispor'u bir üst lige taşıyacağım' dedi.

VANLI FARUK AKLILLI KALECİ ANTRENÖR

Orhangazispor'da Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü'nün yardımcı antrenörlüklerini Murat Alemdar ve Murat Erbasan kaleci antrenörlüğünü ise Vanlı Faruk Akıllı yapacak. Ayrıca masör Mehmet Cengiz Kaplan da göreve devam edecek.

VANSPOR’UN 1. LİG ŞAMPİYONLUĞUNU YAŞADI

Şampiyon takımların hocası Cevdet Uzunköprü Van’da alt yapıdan yetişerek 1983 yılında Vanspor da profesyonel olarak futbol hayatına başladı. Vanspor’da 11 yıl top koşturduktan sonra 1. lig ve şampiyonluk sevincini takım kaptanı olarak yaşadı. 1994 yılında Elazıgspor’a transfer oldu. Elazıgspor’da 3. lig şampiyonluğu yaşayan tecrübeli teknik direktör, Elazığspor’da başarılı futbol döneminin ardından Yozgatspor’a transfer oldu. 1997 yılında kendi isteği ile profesyonel futbolcu olarak futbol hayatına veda etti.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Cevdet Uzunköprü 1997-1998 yılında Vanspor’un 1.ligde mücadele ettiği dönemde Samet Aybaba’ın teknik kadrosunda yardımcı antrenör olarak görev aldı. 1999-2000 sezonunda Hakkarispor teknik direktörlük görevine getirildi ve aynı yıl hedefe oynayan bir takım kurarak şampiyonluğa oynadı. 2002-2003 sezonunda Mardinspor teknik direktörlük görevini üstlenerek 2. ligde büyük başarılar imza attı.

2003-2004 sezonunda Kırşehirsporu 3 . Ligde Şampiyon yaparak 2. lige çıkardı.
2004-2005 sezonunda Ünyespor’u 3. ligde Şampiyon Yaparak 2. lige Çıkardı.
2005-2006 sezonunda Ünyespor’u 2. ligde Yükselme Grubuna çıkardı.
2006-2007 sezonunda Ünyespor’u 2. ligde Yükselme Grubuna çıkardı.
2007-2008 sezonunda Çorumspor’u 3. ligde Şampiyon yaparak 2. lige çıkardı.
2008-2009 sezonunda Çorumspor’u yükselme grubuna çıkararak extra play off oynattı.
2009-2010 sezonunda Çorumspor’u yükselme grubuna çıkararak ve extra play off oynattı.
2010-2011 sezonunda İnegölspor’da 3. ligde son maçta ikili averajla şampiyonluğu kaçırdı.
2011-2012 sezonunda 2.ligde 2. yarı 2 puanı olan Tokatspor’un başına geçerek 2. ligde kalmasını sağladı.
2012 -2013 yılında 3’ncü ligde son altı haftada Batmanpetrolsporda görev aldı. Son 6 hafta İstanbulspor maçında bir gol averajı ile play-off şansını kaçırdı.2013-2014 sezonunda Ünyespor’un başında 12. hafta kalarak ligin ilk devresinde görevi bıraktı.
Uzunköprü 2015-2016 futbol sezonunda Bursa Orhangazispor’u şampiyonluğa taşıyacak.

Bakmadan Geçme