okul servis araçları giydirilmesi çalışmasıa start verildi.

Van’da korsan olarak öğrenci taşımacılığı yapan minibüslerin ayırt edilmesi için yeni düzenlemeler kapsamında bulunan okul servis araçlarının giydirilmesi çalışmalarına start verildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı ile Van 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi işbirliği ile servis arabalarının giydirilmeye işlemleri başladı. Eğitim öğretim yılına yeni bir yüz ile birlikte hizmet verecek olan servis minibüslerinin giydirme çalışmaları ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Metin Aras, kooperatifleri bünyesinde 300 servis aracının bulunduğunu belirtti. Bu araçların giydirilme çalışmalarına başladıklarını anlatan Aras, “Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı ile olan çalışmalarımız doğrultusunda servis araçlarının piyasada belli olmasından dolayı tek renge geçişimiz istendi. Bizde dün itibari ile ilk aracımızı giydirdik. İnşallah esnafımız için, memleketimiz için hayırlı olur. Biz bu tür oluşumların büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Amaç içimizdeki korsan taşımacılığın önüne geçmek. İnşallah bunu da başarırız. İşin ehli insanlar bu işi yaptığı zaman en azında veli de bilinçlenecek. Korsan dediğimiz insanlar şu an hem piyasada rekabet içinde hem de gelişi güzel taşımacılık yapıyor. Ama biz ise bağlı bulunduğumuz bir kooperatifimiz var, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası var. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın da denetiminde hizmet veriyoruz” dedi.

“KORSANLAR İSTEDİKLERİ GİBİ HAREKET EDEMEYECEK”
Korsanların araçları aynı şekilde giydirmelerine yönelik çabalarının da denetim altında olacağını ve en önemlisi araçların ister istemez fenni muayeneye gittiği vakit belli olacağını anlatan Aras, “Tüm bu giydirmeler, ruhsatlara işlenecek, araçlar fenni muayenede geçecek ve öyle hizmet verecek. Korsanlar, gelişi güzel öyle gidip aracını giydirip de bu işi yapamayacak. Biz önce kendi içimizdeki korsanları temizleyeceğiz. Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın da bu konuda ciddi denetimleri olacaktır” ifadelerini kullandı.

“KAMPÜS ÇALIŞMAMIZ HENÜZ NETLİK KAZANMADI”
Bütün servis araçlarının tek bir kampüste bulunması çalışmalarının da henüz netleşmediğini sözlerine ekleyen Aras, “Biz kampüsümüzü hayata geçirdiğimiz vakit birçok yenilikte getirmiş olacağız. Okullar açılmadan bu çalışmamız da netlik kazanmış olacaktır. Ruhsatın verilmesi ile birlikte Van’daki tüm okul servisi yazıhanelerini kaldırma çalışmalarına da start vereceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme