Nusaybinli öğrenciler kitap bulamıyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı söylentisi ve çatışmalı ortam, eğitim hayatına büyük darbe vurdu. İlkokul ve liselerden 1000 öğrenci, TEOG ve LYS sınavlarına hazırlanmaları için Mardin'deki devlet yurtlarına yerleştirildi. Gönüllü öğretmenlerin destek olduğu öğrencilerin en büyük sıkıntısı, kaynak kitap eksikliği...

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı sokağa çıkma yasağı ilan edileceği söylentisi üzerine öğrenciler çevre il ve ilçelerde bulunan yatılı okullara yerleştirildi. 8.ve 12. sınıf öğrencileri, mart-nisan aylarındada yapılacak olan TEOG ve LYS sınavlarına Mardin’de hazırlanacak.

Nusaybin’de 25 bin öğrenci olduğu bilgisini veren Mardin Eğitim Sen Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım “Nusaybin’de çatışmalı ortamdan dolayı öğrenciler derslerine adapte olamıyor ve müfredattan geride kalıyorlar. Telafi eğitimi için Nusaybin’den Mardin’e gelen yaklaşık 1000 öğrenci var. Öğrenciler arasında psikolojileri bozulmuş olanlar da mevcut. Biz de öğrencilerin eğitimlerine daha sağlıklı devam edebilmeleri için gönüllü öğretmenlerle beraber neler yapabileceğimizi tartıştık. 2015 ve 2016 yılı bölgedeki çatışmalardan ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı Nusaybin, Cizre, Silopi, İdil gibi çatışmalı ilçelerde eğitim gören öğrenciler için olumsuz geçti” dedi.

ÖĞRENCLERİN KİTABA İHTİYACI VAR

Telafi eğitim süresince öğrencilerin iyi bir şekilde sınava hazırlanması için kitaba ihtiyaçları olduğunu söyleyen Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Telafi eğitimi için şu an gönüllü öğretmenlerimiz ellerinden geldikçe öğrencilere yardımcı olmakta. Ama öğrencileri TEOG sınavına hazırlamamız için elimizde yeteri kadar kaynak kitap bulunmuyor.

Bu öğrenciler Mardin’e geldiklerinde yanlarında kitap ve defter yoktu. Ayrıca öğrencilerin derslere adapte olmaları için etkinlikler düzenlememiz gerekiyor. Bu etkinliklerden en önemlisi de sosyal ve kültürel aktivitelerdir. Cizre’de, Silopi’de, İdil’de, Dargeçit’te de çatışmalardan ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı eğitim hayatları olumsuz etkilenen sayısız öğrenciler var. Acilen bu öğrenciler için kampanyalar başlatılmalı ve halk tarafından destek verilmelidir. Tüm duyarlı yurttaşlar bu konuda sorumluluk almaya ve öğrencilere destek olmaya çağırıyoruz . ”

Bakmadan Geçme