NADİROĞLU'NDAN KİTAP FUARI'NA ZİYARET

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, beraberindeki heyetle birlikte Van Kitap Fuarı'nı gezerek yazar, şair ve stant görevlileri ile sohbet edip kitap aldılar.
17 Haziran tarihinde oda organ seçim kararını alan VATSO, son meclis toplantısını yaptı. Yapılan meclis toplantısının ardında Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ile yönetim kurulu başkan yardımcıları Mustafa Kantarcıoğlu ve Ayhan Fidan, yönetim kurulu ile meclis üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği, Van Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, (YYÜ) Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ve Kültür Kenti Vakfı'nın işbirliğiyle VATSO hizmet binasının alt katında açılan 1. Van Kitap Fuarı’nı gezdiler. Beraberindeki meclis üyeleri ile birlikte fuara giden Nadiroğlu, tüm stantları tek tek ziyaret etti. Gittikleri stantlarda kitap satın alan Nadiroğlu ve beraberindekiler, görevlilerle bol bol sohbet etti. İmza günü olan Vanlı yazar Abdurrahman Adıyan ile yazar Eyüp Altun’un stantlarına da giden Nadiroğlu ve beraberindekiler, yazarlardan imzalı kitaplarını aldılar.
Fuara verdiği katkılardan dolayı Nadiroğlu’na teşekkür eden yazarlar, ilk olduğu halde ilginin oldukça güzel olduğunu belirtti. Birçok yayınevi ise bitecek olan fuarın cumartesi ve pazar günü de devam etmesini istedi.
Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nadiroğlu, fuarın gelecek yıllarda çok iyi olacağını söyledi. Van’da ilk kez böyle bir fuarın açılmasına rağmen ilginin beklenenin çok üzerinde olduğunu ifade eden Nadiroğlu, bu kadar ilgiyi beklemediklerini itiraf etti. Bir haftadır açık olan fuara 70 yayın evi ve 100’e yakın şair ve yazarın katıldığını da kaydeden Nadiroğlu, destek veren herkese teşekkür etti. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın 3 altın projelerinde biri olan Fuar ve Kongre Merkezi’nin tamamlanmasıyla bu tür fuarları çok daha güzel ortamlarda yapacaklarının altını da çizen Nadiroğlu, “Bilindiği gibi fuarımızın bir kısmı odamızın alt katında bulunan bölümde bir kısmı da çadırda yapılıyor. Önceki gün etkili olan yağmurdan dolayı bazı yayın evlerinin kitapları ıslandı. İnşallah bundan sonraki fuarlarımızı Fuar ve Kongre Merkezimizde yapacağız. Yıllardır Van’a hiç yakışmayan ortamlarda yapılan fuarlara da son vermiş olacağız” dedi.
Nadiroğlu ve beraberindeki yönetim ve meclis üyeleri, daha sonra fuar çadırının önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Bakmadan Geçme