• Haberler
  • Güncel
  • Muhtar adayları, fotoğrafçıların yüzünü güldürdü

Muhtar adayları, fotoğrafçıların yüzünü güldürdü

Yerel seçimlere hazırlanan muhtar adayları seçmenlerine ulaşabilmek için en güzel fotoğraflarını çekmek için yarışıyorlar.

Fazıl ERÜŞ

  Muhtar adayları fotoğraf çekmek için yarışıyor. Yerel seçimlere 40 gün kala muhtar adayları kıyasıya yarış içerisine girdi. Bazı muhtar adayları fotoğraflarının üzerine projelerini bazıları ise sloganlarını yazıyor. Renkli görüntülere neden olan muhtar fotoğrafları fotoğrafçıların yüzünü güldürdü.

Muhtar adaylarının çok olması yüzümüzü güldürdü

Van’ın ilk fotoğrafçılarından Foto Kırcan sahibi Ömer Kırcan, “ Geçen seçimlere göre maaş artışıyla birlikte muhtar adaylığında yoğun artış var. Bu artış da bizim yüzümüzü güldürdü. Çünkü muhtar adayları ciddi bir rekabet içerisindeler. Muhtar adayları en güzel fotoğraflarını çektirmek için bize geliyorlar. Bizde onlara yardımcı olmak için en kaliteli fotoğrafı çekerek seçimi kazanmalarına yardımcı oluyoruz.  50-100 adet arasında fotoğraf çektirenler oluyor. Bir fotoğrafın ücreti 2 TL’dir. Bu ücrete itiraz eden muhtar adayları olsa da yine çektiriyorlar.  Belediye Başkan adaylarının da Van’da fotoğraf çektirmesini isteriz. Ankara’daki imkânlar burada olmasına rağmen adaylar Ankara’yı tercih ediyorlar. Van’ın kaynağını başka illere taşıyorlar. Bu da ister istemez bizi üzüyor. Çünkü bizimde iş yaptığımız sezon seçim sezonudur” dedi.

Muhtar adaylarına yardımcı oluyoruz

Fotoğrafçılık ve baskı işlerini yaptıklarını belirten Tuşba Color sahibi Erdoğan Sönmez “Muhtar adaylığı başvurusunda genel olarak bir yoğunluk var. Bu yoğunlukta fotoğraf çekmek için yarışan muhtar adaylarına yardımcı oluyoruz. Van’da yaklaşık 15 fotoğrafçı var. Bu fotoğrafçılarda da aynı makineler olduğu için ciddi bir yoğunluk yaşadığımızı söyleyemem. Reklam ajansları da bu işi yaptığı için bize gelen muhtar adayları da az oluyor” diye belirtti. 

Bakmadan Geçme