Milletvekili olmak için istifa ettiler

1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde aday olmak isteyen memur ve diğer kamu görevlileri budün saat 17.00'ye kadar istifalarını sundular.

YSK’nın genel seçimlerde aday olmak isteyen hakim ve savcılar, yüksek yargı mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subay ile astsubaylar, siyasi partilerin 
il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek mensupları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklarının yönetim ve denetim kurullarında görev alanların adaylıklarına ilişkin verdiği karar bugün saat 17.00'de sona erdi.

DR. M. EMİN ZARARSIZ İSTİFA ETTİ

YÖK Genel Kurul üyesi ve SGK eski Başkanı Dr. M. Emin Zararsız, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

CELALETTİN GÜVENÇ İSTİFA ETTİ 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Celalettin Güvenç, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Şanlıurfa Valiliği görevi sırasında istifa eden ve geçen yıl yapılan seçimlerde AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Celalettin Güvenç, bugün İçişleri Bakanlığı'na görevinden istifa ettiğine dair dilekçeyi verdi. 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Güvenç, "Seçimler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettim. AK Parti'den memleketim olan Kahramanmaraş'ta aday adaylığı için başvuru yapacağım" dedi.

MERKEZE ALINAN BİTLİS ESKİ VALİSİ ÖZTÜRK, İSTİFA ETTİ

Bitlis'te yaklaşık iki yıldır görev yapan ve geçtiğimiz günlerde merkeze alınan Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk, görevinden istifa etti. Ankara'daki yeni görevine bugün başlayan Öztürk, Merkez Valiliği görevinde 10 dakika kalarak bu görevinden istifa etti. Öztürk'ün 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak üzere istifa ettiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme