KORO ÇALIŞMALARI DİJİTALLEŞTİ

Koronavirüs salgını nedeniyle gönüllü izolasyonun yaşandığı bu günlerde Sanatçı Şef Mehmet Özkaya ekran paylaşım programı üzerinden koro çalışmalarına devam ediyor.

Hacı Yılmaz

 

Vanlı TRT Sanatçısı Mehmet Özkaya çalıştırdığı 5 koro ile online bağlantı kurarak önce ses nefes alıştırması, ardından onlarca kişiyle birlikte çalışıp #evdekaltürkiye sürecine katkıda bulunuyor.

Sanatçı Özkaya, “Tüm iş dünyasının online olarak çalışmalarını sürdürdüğü, eğitimlerin online olarak gerçekleştiği bu dönemde ben de müziğin ruh ve beden sağlığına olan olumlu etkisini kullanarak evde geçen bu günler için koro arkadaşlarıma moral vermeye çalışıyorum. Teknoloji sayesinde sanal da olsa bir araya gelip çalışarak ertelenen sosyal aktivelerin başlayacağı güne hazırlanmak hepimizi iyi htiriyor, yarına umudumuzu arttırıyor. Herkes için özellikle tek başına yaşayan arkadaşlarımız için yüksek moral ve motivasyon oluyor” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi TSM Korosu, Halkbank TSM Korosu, Fenerbahçe Gönüllüevi TSM Korosu, Şehr-i İstanbul TSM Korosu ve Mehmet Özkaya TSM Korosu olarak bu çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Mehmet Özkaya bu süreçte “Evde kal biraz” isimli bir marş besteledi. Tüm korolar bu marşı seslendirip sosyal medyada tek ses olarak farkındalığa katkıda bulunuyor.

Bakmadan Geçme