KONUTLARDA ÇALIŞMALAR BİTMİYOR

İlhan SİYAHTAŞ-Azim YACAN
Bostaniçi Beldesi Kevenli Köyü'nde bulunan evlerinin anahtarlarını teslim alan vatandaşlar, sabırsızlıkla evlerine taşınacakları günü bekliyor. Konutlarda alt yapı, su ve elektrik işleri tamamlanmazken alt katta bulunan konutların pencere ve kapıları ile konutların çevre düzenlemesi ise hala tamamlanamadı. Vatandaşlar, konutlarına taşınacak günü iple çekiyor.  Konutlardaki çalışmaların ne zaman sona ereceği ise bilinmiyor.

 
'Konteynırları boşaltmamız isteniyor'
Kevenli Köyü'nde bulanan konut hak sahiplerinden Fatih Işık, sahibi olduğu daireyi eşi ve çocuklarıyla birlikte gezdi. 4 kişilik Işık ailesi, evlerine girecekleri günü dört gözle bekliyorlar. Anahtarlarını aldıkları için mutlu olduğunu belirten Fatih Işık, kalan eksikliklerin erkenden tamamlanması gerektiğini vurguladı. Işık, Yetkililerin bulundukları Kevenli Konteynır Kenti boşaltmalarını istediklerini kaydetti.  Konutların elektrik, su ve alt yapı çalışmalarının daha tamamlanmadığını, birçok dairenin de henüz kapı ve pencerelerinin takılmadığını ifade eden Işık, çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.
'Giderler gelirimize göre ağır'
Elektrik, su aboneliği için kendilerinden 500 TL istendiğini, yakacak, aspiratör gibi giderlerin de şahıslar tarafından karşılandığını belirten Işık, işsiz olduğunu belirterek, giderleri ne şekilde karşılayacağını bilemediğini söyledi. Yetkililerin kendilerine kolaylık sağlamalarını isteyen Işık,  geliri düşük olanlar için konut sahibi olmakla her şeyin bitmediğini kaydetti.
Yollar bozuk
Kevenli TOKİ konutlarında çalışmalar tüm hızıyla sürdürülürken, konutlara giden yollar ise çukurlardan geçilmiyor. Kışın bu yolda sıkıntı yaşadıklarını belirten servis şoförleri, yağışlar başlamadan yolların tamamlanması gerektiğini aksi takdirde burada yaşayan insanların büyük sıkıntılarla karşılaşacaklarını söyledi. Kışın, konutlara giden yolların çamur deryasına dönüştüğünü hatırlatan şoförler, yolların zaman kaybetmeden yapılması gerektiğini kaydettiler.

Bakmadan Geçme