Keyifli HDP'nin Barajı Aşması Zor

Abdulmenaf Keyifli, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Keyifli, “ Batıda sol kesim CHP’ye kızdığı için oyunu Selahattin Demirtaş’a verdi. Ben HDP’nin seçimde barajı aşacağına inanmıyorum” dedi.

İlhan Siyahtaş

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nde (VGC) düzenlediği basın toplantısında Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan  Abdulmenaf Keyifli, Van’ın ve Türkiye’nin en önemli sorunu çözüm süreci olduğunu kaydetti.

BİZ PARTİ OLARAK BİR AİLEYİZ

Keyifli, “ Bence imar faaliyetlerinden önce bu sürecin başarıya ulaşması gerekir. Bizler tüm irademizle bu sürecin yanında yer almalıyız. Önce bunu başarmamız lazım. Bunu başardıktan sonra imar faaliyetleri, yatırım faaliyetleri, bu memleket için çok önemlidir.  Bunların yapılabilmesi adına gerekli çalışmaları yapacağız. Biz parti olarak bir aileyiz,  bizim gücümüzü partiye dayamamız veyahut ‘benim arkamda çok büyük bir oy kitlesi var. Çok büyük bir kalabalık var’ ona güvenerek aday oluyorum dersem ikisi de eksik olur. Biz her ikisinin de olduğunu düşünerekten müracaat yapıyoruz” dedi. 

OKUL DERSLİK SAYILARI YETERİNCE YAPILDI

“Van artık Büyükşehir konumuna geldi. Sorunların birçoğunu artık Büyükşehir’in halletmesi gerekiyor. Çünkü yetki itibariyle Van İl Özel İdaresi dahi onun bünyesine girdi. Artık o bile yok. Çoğunluk Van Büyükşehir Belediyesindedir.”  diye konuşan Keyifli   şunları söyledi: “Dolayısıyla iktidar partisinin veya milletvekillerinin yapacağı işler var. Yerel yönetimlerinde yapacağı ayrı işler var. İkisi koordineli olarak çalışırsa, memleketimize daha iyi hizmet yapar ama bizim nazarımızda Van’a imar faaliyetleri yani yatırım olarak Van’da eksik gözükenler çoğu yapıldı zaten ve yapımı devam etmektedir. Okul derslik sayıları yeterince yapıldı. Yollar belki daha iyi konuma getirilebilir. Tüneller yapılıyor ve bu 32 virajlı tünelin daha hızlı bir şekilde bitirilmesi için faaliyet gösterilir. Çevre yolunun bir an önce bitirilmesi için faaliyetler gösterilebilir. Yatırımların daha çok Van’a kaydırılması gerekir. Çünkü bu bölgeler Cumhuriyet döneminde çok az yatırım gördü. Bizim iktidar dönemimizde bir hesap çıkardık ve Türkiye’de nüfus oranına göre Van’a şuana kadar 4 liralık bir yatırım yapılmışsa, İstanbul’a 1 liralık yatırım yapılmış. Devlet eliyle yapılan yatırımdan bahsettim. Özel sektörün yaptığı yatırımı kast etmiyorum” dedi. 

HDP’NİN BARAJI AŞMASI ÇOK ZOR GÖZÜKÜYOR

HDP’nin Türkiye’de aldığı oy oranının barajı aşmasına yetmediğini  ileri  süren  Keyifli, “ Biz her ne kadar Van’da  belediyeleri 12-2 kaybetsek de, o oy oranları arasında  aramızda çok büyük bir uçurum yok. Örneğin İpekyolu’nda biz 2 bin, 3 bin oyla kaybettik. Yüzde 50 ile yüzde 40 oy oranı ile sonuçlandı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Demirtaş’a çıkan oy oranıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çıkan oy oranı arasında hemen hemen fark yok. Bu neticede HDP’nin barajı aşması çok zor gözüküyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de ben şu şekilde değerlendiriyorum. Batıda sol kesim CHP’ye kızdığı için oyunu Selahattin Demirtaş’a verdi. Ben HDP’nin barajı aşacağına inanmıyorum” şeklinde konuştu.

Abdulmenaf Keyifli AK Parti İl Başkanlığına giderek aday adaylılığı başvurusunda bulundu.

Bakmadan Geçme