İZMİR'DEN VAN'A İKİNCİ OKUL

 İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) deprem sonrası Van’a yapacağı ikinci okulun protokolü Van Valisi Münir Karaloğlu ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu arasında imzalandı.
İZTO, deprem sonrası 16 derslikli hafif çelikten tek katlı olarak inşa edilecek Gekibulak Köyü İlköğretim Okulu’nun ardından bu kez de Erciş ilçesinde ağır hasarlı olan 12 derslikli Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nu yapmak için protokol imzalandı. Vali Ali Paşa Toplantı Salonu’nda yapılan protokol törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Hakan Alkan, İl Mili Eğitim Müdür Vekili Kiyasettin Subay, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Ayhan Fidan ve İzmir Ticaret Odası meclis üyeleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, “Burada ülkenin topyekun bir seferberlikle bir yıllık gibi kısa sürede inanılmaz işler yapıldı. Burası Van, İzmir olsa 1 yılın tamamını kullanabilirsiniz. Burada inşaat sezonu çok kısa. Hep beraber geçen yıl son 50 yılın en ağır kışını yaşadık. Bu kadar olumsuzluklara rağmen bu başarı hepimizin övünmesi gereken, hepimizi mutlu eden bir gelişme. Ben bütün milletimize sizin aracılığınızla özellikle İzmir Ticaret Odası’na, depremin ilk dakikasından itibaren hep yanımızda oldunuz. Bu ikinci okul, teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra artık İzmirli dostlarımızı Van’a gezmeye de bekliyoruz. Dün yardıma geldiğiniz, yarın da inşallah gezmeye, dinlenmeye gelirsiniz. Çünkü Van gerçekten çok güzel bir kent. Şimdi İzmir Ticaret Odası Yönetimi bizimle başka bir okulun protokolünü yapmak için beraberler. Yine Erciş’te depremde ağır hasarlı olan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun yerine bir okul için bize kaynak aktaracaklar. Bu ikinci okul için de Erciş halkı adına ilin valisi olarak ticaret odası başkanına, yönetim kurulu üyelerine, meclis üyelerine, İzmir halkına teşekkür ediyorum. İzmir ülkenin en batısı, biz en doğusundayız. İki uçtayız. Haritayı katlasanız belki üstü üste geliriz. İzmir’i Van’a getiren sadece kardeşliktir. Başka hiçbir şey yoktur. Bu da bu milletin büyüklüğüdür. Bu milletin gönül zenginliğidir. Deprem sonrası biz hep şunu söyledik. Van depremi belki bizim fay hatlarımızı kırdı ama dostluğumuzu ve kardeşliğimizi test etti. Ve bu millet Allah’a ham olsun bu testten geçti. Kuzeyi, güneyi, doğusu, batısıyla bu testten geçti. Bu sınavı verdi. Bugünde bu onun bir tezahürüdür. Bizim İzmir Ticaret Odası’ndan bir talebimiz olmadı. ‘Ya bir okul yaptınız, gelin ikinci bir okul daha yapın’ diye bir talebimiz olmadı. Kendileri çıkıp geldiler. Kendileri buna karar vermişler. Yönetim kurulu kararlarını almışlar. Meclis kararını vermiş. TOBB’dan da gerekli izinler alınmış ve bugün buradalar. Tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu da, odalarında bulunan Vanlı üyelerin dile getirdiği ‘Erciş’e bir okul yapalım’ teklifini meclis üyelerinin kabul etmesiyle Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nu da yaptırarak ikinci bir okula katkı sağlamış olacaklarını söyledi. Kazançoğlu, “Erciş’te yaptıracağımız okulun parasını nakit olarak İl Özel İdaresi hesabına göndereceğiz. İhalesini İl Özel İdaresi yaparak bizim adımıza okulu inşa edecek. Yönetim olarak eğitime çok büyük önem veriyoruz. İzmir’de bir üniversite ve 2 okul ile Van’da yapacağımız 2 okul ile birlikte toplam 5 okulu yapmış olacağız. Deprem sonrası Van’a gelmiştik. Gerçekten çok güzel hizmetler yapılmış. İzmir Ticaret Odası olarak yapılanlardan dolayı sizleri ve hizmet getirenleri kutlamak istiyoruz. 1 yıl içinde inanılmaz bir kent meydana getirmişsiniz. Bu çalışmalarda sizin önderliğinizde büyük bir iş başarılmış. Görünce gerçekten bizlerde mutlu olduk. Yapılan yardımların ve desteklerin boşa gitmediğini gördük. Emeği geçenleri kutluyoruz” dedi.
Birlik ve beraberliğe dikkat çeken Kazançoğlu, “Bu bir kardeşlik bağıdır. Türkiye’nin hangi ilinde bir şey olsa 81 vilayetimiz onun yanındadır. Bu da birlik ve beraberliğimizi gösteriyor. Bu birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Van Ticaret ve Sanayi Odamız zaten bizim kardeş odamız. Onlarla da beraber olduk. Sizin çalışmalarınızdan ve çalışma arkadaşlarınızla gurur duyduk. Yeni bir Van ortaya çıkmış. Çok güzel gelişmeler var. Gerçekten gurur duyduk. Kararlar meclisimizde oy birliği ile geçiriyor. Bu da hizmet etmede işimizi kolaylaştırıyor. Arkadaşlarımızla da gurur duyuyoruz. İnşallah yeni okullarda Allah nasip eder de yine yaparız” şeklinde konuştu.
Protokol töreni sonrası Van Valisi Münir Karaloğlu, İzmir heyetini makamında ağırladı. Yaklaşık 20 dakika oturan heyete Karaloğlu tarafından üzerinde Urartu motiflerinin yer aldığı fincan takımı, ‘Van’da Hayat yolunda’ ve ‘Van Güzel’ kitaplarını hediye etti. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu da İzmir’den getirdiği tanıtım materyalleri ve inciri Vali Karaloğlu’na hediye etti.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme