İstanbul Beşiktaş'ta şok patlama...

Beşiktaş'ta şiddetli patlama. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi.

Beşiktaş’ta şiddetli patlama. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi.Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’daki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’den bilgi aldı. 

Bakan Soylu: İstanbul’daki saldırıda 20 yaralı var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da bombalı araçla saldırı yapıldığını ve 20 yaralı olduğunu belirtti.İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında ilk belirlemelere göre bombalı araçla saldırı düzenlendi. Olayda 20 kişinin yaralandığı öğrenilirken, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada İstanbul’da meydana gelen patlamayla ilgili, “Saldırının hedefi Çevik Kuvvet polisleri oldu. Bombalı bir araç olduğu değerlendiriliyor. 20’ye yakın yaralımız var. Şehit sayısı konusunda bilgimiz yok” şeklinde konuştu.

Patşama sonrası detaylar

-İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında ilk belirlemelere göre bombalı araçla saldırı düzenlendi. Olayda 20 kişinin yaralandığı öğrenilirken, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi.

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'dan İstanbul'a geliyor

-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

İstanbul'daki patlamaya yayın yasağı

Rayda Televizyon Üst Kurumu (RTÜK), İstanbul’da Vodafone Arena yakınlarında meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Radyo Televizyon Üst Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, “Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun'da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede, yayın yasağı patlamaya ilişkin, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir” denildi. 

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'taki patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'la birlikte aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı.

Başsavcılık, söz konusu patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

Bakmadan Geçme