• Haberler
  • Güncel
  • İş-Kurculara Tazyikli Su ve Plastik Mermi İle Müdahale

İş-Kurculara Tazyikli Su ve Plastik Mermi İle Müdahale

İşten çıkarılan İş-Kur elemanları ile güvenlik güçleri arasında olaylar çıktı. 32 gündür işten çıkarılmaları nedeniyle eylem yapan İş-Kur elemanları Faqiye Teyran Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

Depremzedeler adına konuşan Selim Demir “ 13 Haziran'da 7.286 depremzede İŞKUR işçisi olarak işimizden çıkarıldık. 32 gündür Fegiye Teyran parkında eylemimiz devam ediyor. Bizlerin işten çıkarılmasıyla boşalan hizmeti kimler ve nasıl yürütebileceksiniz? 3 yıldır bizlere kalıcı iş istihdam sağlanacağına ilişkin vaatlerde bulunuldu Ama defalarca Ankara'ya gidip sorunun muhatapları ile yapılan görüşmelere rağmen bir sonuç alınmış değildir. Kalıcı çözüm bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

POLİS PLASTİK MERMİ VE TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE ETTİ

Basın açıklamasının ardından Valiliğe yürümek isteyen İş-Kur elemanları ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Cumhuriyet Caddesini trafiğe kapatarak valiliğe yürümekte ısrar etmesi üzerine polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Çıkan olaylarda biber gazından etkilenen 2 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, 1 kişi ise plastik mermi sonucu ayağından yaralandı.

Bakmadan Geçme