İpekyolu Belediyesi'nden park işgalcileriyle ilgili çağrı

İpekyolu Belediyesi, Sanat Parkını işgal eden seyyar satıcılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 'Belediyeler ve kurumlarla işbirliği içinde olması gereken Van Büyükşehir Belediyesinin halka hizmeti esas almayan, ayrıştırıcı bir tavır içinde bulunması düşündürücü. Kaldı ki, Van Büyükşehir Belediyesi kentte bulunan tüm parklardan sorumludur. Büyükşehir Belediyesinin 'Orası sizin alanınız, burası bizim alanımız' deme gibi bir hakkı ve lüksü de bulunmamaktadır. İpekyolu Belediyesi olarak bundan sonra da kaldırım işgallerine son vermek için 60 kişilik Zabıta ekiplerimizce çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz' ifadelerine yer verildi.

Vansesi Haber Merkezi

Kaldırımları işgal ederek, yaya trafiğini güçleştiren, tabure, semaver, mangal gibi malzemelerle doldurdukları Sanat Parkı’nı oturulamaz duruma getiren seyyar satıcılara yönelik Van Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan müdahaleyle ilgili İpekyolu Belediyesi açıklama yaptı. 

“Seyyarlara birçok kez müdahale edildi”

İpekyolu Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada seyyar satıcılara birçok kez müdahale ettiklerini belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana İpekyolu ilçemizde ikamet eden tüm yurttaşlarımızın özgürce yaşayabileceği bir İpekyolu için çalışmalarını aralıksız sürdüren belediyemiz, yaptığı çalışmalarla kısa sürede yurttaşlarımızın takdirini kazanmayı başarırken,  aynı zamanda bazı çevrelerin de hedefi oldu. Belediyemiz aleyhine yürütülen kara propaganda faaliyetlerine rağmen halkımıza hizmet üretmekten asla imtina etmedik. Göreve geldiğimiz Nisan ayında ilk yaptığımız çalışmalardan biride kayyım döneminde kent merkezlerinde her türlü faaliyetlerine izin verilen seyyar satıcıların işgal ettiği kaldırım ve parkları yeniden yurttaşlarımızın kullanabildiği alanlar haline getirmek oldu.  Seyyar Satıcıların özellikle işgal ettiği ve kayyım döneminde adeta yurttaşlarımıza kapatılan Sanat Parkına,  Zabıta Ekiplerimiz tarafından birçok defa müdahale edildi. Yapılan müdahaleler sırasında 15 Zabıta personelimiz çeşitli yerlerinden yaralandı. Zabıta Ekiplerimiz, Sanat Parkına 5 defa müdahale ederken,  450 plastik tabure, 25 adet semaver, 150 adet plastik sehpa, 1 adet büyük hoparlöre de el konulmuştur. Belediye Zabıta Ekiplerimiz sadece belediyemize ait parkların dışında kayyımın yönettiği Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda bulunan Kurtuluş Parkı, Milli Egemenlik Parkı ve Musa Anter Parkına da sık sık müdahale de bulunarak kaldırım işgallerine son vermiş ve yurttaşlarımızın hizmetine sunmuştur” ifadelerine yer verdi.

“İşgallere biz son verdik”

İpekyolu Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesine ait Kurtuluş, Milli Egemenlik ve Musa Anter Parkında bulunan işgallere son verdikleri belirtilen açıklamada “Zabıta Ekiplerimiz bu mücadeleyi yürütürken 19 Ağustos 2019’da Van Büyükşehir Belediyesine kayyım atanmasının ardından 1 Ekim 2019 tarihinde Büyükşehir Zabıta Ekiplerince Sanat Sokağına ilk defa ‘Çevik Kuvvet’ polislerinin katılımı ve desteği ile müdahalede bulunulmuş,  Cumhuriyet Caddesinde yaşamı olumsuz bir biçimde etkileyecek yoğunlukta ‘Gaz bombası’ kullanılarak seyyar satıcılara müdahale edilmiştir. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Sanat Parkına ‘Çevik Kuvvet’ desteği ile yaptığı ‘Gaz bombalı’ müdahalenin ardından yaptığı açıklamada İpekyolu Belediyesini suçlayıcı ifadeler kullanmıştır.  Yukarıda izah ettiğimiz gibi,  5 defa Sanat Parkına müdahale de bulunmamıza rağmen yapılan açıklamada ‘İpekyolu Belediyesi sorumluluğu alanında olan bu işe el atmadı. Kaldırımlar ve Parklar kimsenin babasının malı değil’ gibi kurumsal ciddiyetten uzak;  adeta ‘Sokak ağzı’ ile yazılmış, hem belediyemizi hem de yurttaşlarımızı rencide edici ifadeler kullanılmıştır. İpekyolu Belediyesi olarak sadece son 30 gün içinde Büyükşehir Belediyesine ait; Kurtuluş, Milli Egemenlik ve Musa Anter Parkında bulunan işgallere son vermemize rağmen bu durumu yurttaşlarımıza bir görev olarak addettiğimizden ötürü haber yapmayı bile uygun görmedik” denildi. 

“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz”

İpekyolu Belediyesi zabıta ekiplerinin çalışmalarını sürdüreceklerini belirtilen açıklamada “Van’da yaşayan yurttaşlarımızın özgür bir ortamda yaşaması için diğer belediyeler ve kurumlarla işbirliği içinde olması gereken Van Büyükşehir Belediyesinin halka hizmeti esas almayan, ayrıştırıcı bir tavır içinde bulunması düşündürücü. Kaldı ki, Van Büyükşehir Belediyesi kentte bulunan tüm parklardan sorumludur.  Büyükşehir Belediyesinin ‘Orası sizin alanınız, burası bizim alanımız’ deme gibi bir hakkı ve lüksü de bulunmamaktadır. İpekyolu Belediyesi olarak bundan sonra da kaldırım işgallerine son vermek için 60 kişilik Zabıta Ekiplerimizce çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayı teessüf ile karşıladığımızı belirtiyor,  kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verdi.

 

Bakmadan Geçme