• Haberler
  • Güncel
  • İpekyolu Belediyesi Şengal Kadın Parkını Hizmete Açtı

İpekyolu Belediyesi Şengal Kadın Parkını Hizmete Açtı

İpekyolu Beledeyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün yapmış olduğu Şengal Kadın Parkı Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı ve HDP 1. Sıra Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ tarafından açıldı.

İlhan Siyahtaş

Şerefiye Mahallesi Endüstri Meslek Lisesi yanında açılan Şengal Kadın Parkının Açılış törenine Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı ve HDP 1. Sıra Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekili Adayı Yurdasev Özsökmenler, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Eş Başkanları Aygül Bidav, Veysel Keser, HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'Halkımıza Yönelik Çalışmalarımız Devam Edecek'

Açılış konuşmasını yapan İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Eş Başkanları Aygül Bidav, " Van'da ilk defa kadınlara ait bir parkın açılışını gerçekleştiriyor. Yerel seçimler öncesinde Van'ı kadın rengiyle donatacağız demiştik, bugünde genel seçimlere az bir zaman kala Şengal Kadın Parkının açılışını gerçekleştiriyoruz. İpekyolu Belediyesi olarak daha önceki çalışmalarımız ile birlikte tüm halkımıza yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Kadın Parkını Şengal'de yaşamlarını yitirenlerin arını yaşatmak adına Kadın parkının ismini Şengal Kadın Parkı olarak kararlaştırdık, şimdiden tüm halkımıza ve tüm kadınlarımıza hayırlı olsun" dedi.

'Belediyelerimiz Emek Gücüyle Hizmet Üretiyor'

Şengal Kadın Parkının Açılış töreninde konuşan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı ve HDP 1. Sıra Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, " Bu önemli günde iyi bir vesile ile bir araya geldik. Bugün İpekyolu Belediyemizin Şengal Kadın Parkının açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu kadın parkı bütün Vanlı kadınlara ve Van halkına hayırlı uğurlu olsun. Belediyelerimizin hizmetleri inşallah bereketli olsun. Sadece bu kadın parkı ile değil bundan sonra bütün Van halkı ve kadınları için Van'ın ve bu bölgenin zenginliklerini bu halk için kullanan ve alt yapısından tutunda, sosyal alanların genişletilmesine kadar her alanda ilmek ilmek dokuduğumuz, güçlendirdiğimiz çalışmalarımız devam edecektir. Bugün burada kadın parkının açılışını gerçekleştirmek benim için oldukça anlamlı ve değerlidir. Belediyelerimiz bu güne kadar karşı kaldıkları bütün ayrımcılıklara karşı bütçenin, hazinenin zenginliğinden mahrum bırakılmalarına rağmen sadece halkımızın emek gücüne dayanarak, hizmet getirmeye devam ettiler" dedi.

'Baraj Enkazının Altında Kalacaklar'

Yüksekdağ, “Van siyasi iktidarın ayrımcılık politikası ile yaklaştığı kentlerden ve yerel yönetimlerden birisidir. Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere bütün halkın belediyeleri, depremin enkazını kendi gücüyle ve olanakları toplamak, kaldırmak zorunda kaldılar. Afet bölgesi uygulamasında siyasi iktidar tarafından kasıtlı olarak engellendi. Van'ı Afet bölgesi ilan etmediler, çünkü depremin can kaybını ve mal kaybını, toplamak ve kenti yeniden inşa etmek konusunda sorumluluk üslenmediler. Siyasi iktidar sandı ki Van depremin enkazı altında kalacak ama çok şükür bu enkazı kaldırdık. Onlar yarın öbür gün bizlerin önüne çıkardıkları baraj'ın altında kalacaklar. Bu barajın altındaki enkazı onlar kaldıramayacak. Yarın bu yüzde on barajını aştıktan sonra yerel iktidar olan yerel yönetim organlarımızla, genel siyasi organlarımızın gücüyle, parlamentolarla, yerel yönetimlerimizin meclislerinin gücü birleşecek ve Van'ın önünde hiçbir güç duramayacak. Bu kenti barış, özgürlük ve emekle yeniden pırıl pırıl kuracağız. Bizler bugün kadın parkının açılışını kadından yana bir iktidar, kadından yana bir yaşam savunmamızı yeniden ilan ediyoruz. Halkaların Demokratik Partisi, sizlerin gücü, reddedilen, katledilenlerin gücüdür" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme