VAN EMEKLİ MÜFTÜSÜ ARVAS: KADİR GECESİ'Nİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Kadir Gecesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Van Emekli Müftüsü NimetullahArvas, 'Kur'an-ı Kerim Kadir Gecesi'nde inmiş olup, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kadir Gecesi'nde Hz. Cebrail ve melekler yeryüzüne inip tan yeri ağarıncıya kadar müminlerle buluşur. Maddi ve manevi rızıkların takdir edildiği, yazıldığı gece Kadir Gecesidir. Bu geceyi tövbe etmekle, zikretmekle, Kur'an-ı Kerim okumakla geçirmeliyiz. Allah'u Teala'nın tövbe kapısının tokmağına dokunarak tövbe edip tövbemizin kabulünü Allah'tan dilemeliyiz. Dolayısıyla bu geceyi iyi değerlendirmek gerekir' dedi.

Burhan Ergin

Van Emekli Müftüsü Nimetullah Arvas, gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile sohbet etti. Daha sonra Kadir Gecesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Arvas, “Tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu gecenin iyiliğimiz, güzelliğimiz, geleceğimiz, istikbalimiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum” diye konuştu.

“Kadir Gecesi Kadri yüce bir gecedir”

Kadir Gecesi’nin önemine değinen Van emekli müftüsü Arvas, “Ramazan ayına girmeden önce biz Ramazan’a hazırlık yapıyorduk. Ramazan’dan bahseden ayeti kerime Eyyam-ı ma'dude yani sayılı günler ifadesi geçer. İşte sayılı günler geçti. Çarşamba günü (yarın) Allah’ın izniyle Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Yüce Kadir Gecesi’nin esas kıymetini, faziletini bize bildiren öncelikle ilahi vahiy Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim’de Kadir Suresi, Kadir Gecesi’nden bahsediyor. Duhan Suresinde müfessirler ‘biz o Kur’an-ı mübarek bir gecede indirdik. Bu geceden maksat yine Kadir Gecesidir demişler.’ Yine Kur’an-ı Kerim’in Nüzulu ile ilgili o ramazan ayı ki onda biz Kur’an-ı indirdik diye buyuruyor. Dolayısıyla bu üç ayeti düşündüğümüzde bu üç ayetin anahtar kelimesi Kur’an-ı Kerim’in Nüzulu ile ilgilidir. Kadir Gecesinden bahseden ayeti kerime Kadir Suresinde Yüce Allah şüphesiz biz onu Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu bilir misin? Kadir Gecesi içinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan hayırlıdır. Kadir Gecesinde melekler ve Hz. Cebrail yeryüzüne inip tan ağarıncaya kadar selamet dilerler. Bu münasebetle Kadir Gecesi müstesna bir gecedir. Ramazan-ı Şerifin Elhamdulillah tamamına doğru ilerliyoruz. Allah’u Teala bize Ramazan Bayramı’nı da nasip eylesin. O halde 1 Kur’an-ı Kerim Kadir Gecesi’nde nazil olmuş, 2 Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. 3 Kadir Gecesinde Hz. Cebrail ve melekler yeryüzüne inip müminlerle buluşurlar. 4 Kadir Gecesi’nde selamet ve sükun vardır. Maddi, manevi rızıkların takdir edildiği, yazıldığı gece Kadir Gecesidir. Kadir Gecesi Kadri yüce bir gecedir. Bu geceyi tövbe etmekle, zikretmekle, Kur’an-ı Kerim’i okumakla geçirmeliyiz. Tespih, salavat, tehlil, tahmid, Sübhanallah Elhamdülillah La İlahe İllallah gibi tespihler Peygamber efendimiz tarafından ümmetine kendileri tatbik ederek öğretmiştir. Kur’an-ı Kerim’in bir ismi de zikirdir. Bu münasebetle bu geceyi iyi değerlendirmek gerekir” ifadelerini kullandı.

“Tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum”

Kadir Gecesini inanların ibadetle geçirmesi gerektiğini vurgulayan Arvas, “Peygamber efendimiz Ramazan’ı Şerifin son 10 gününün çok kıymetli olduğunu bildiriyor. Peygamber efendimiz Hz. Ayşe’nin ifadesiyle Ramazan’ın son 10 gününde Peygamber efendimizin cömertliği çok ama çok artardı. Zaten cömertti ama Ramazan ayının bitimine 10 gün kala cömertliği çok fazla artardı. Peygamber efendimiz hatta esen yel gibiydi. Yerinde duramıyordu. Her tarafa koşuşturuyordu.  Dolayısıyla bu gece maddi ve manevi rızkımızın artması için, sıkıntı ve belalardan kurtulmak için, memleketimizin, milletimizin mutluluk ve huzuru için, memleket için canı gönülden çalışan devlet büyüklerimize ve yetkililerimize dua etmeliyiz. Birlik, beraberlik, dirlik içerisinde olmamızın temini için dua etmeliyiz. Allah’u Teala’nın tövbe kapısının tokmağına dokunarak tövbe edip tövbemizin kabulünü Allah’tan dilemeliyiz. Bu münasebetle tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu gecenin iyiliğimiz, güzelliğimiz, geleceğimiz, istikbalimiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Bütün dünya Müslümanlarının ve insanlık aleminin kurtuluşuna vesile olmasını cenabı Allah’tan diliyorum” şeklinde konuştu.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan Van Emekli Müftüsü Nimetullah Arvas’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek Kadir Gecesi’ni tebrik etti.

Bakmadan Geçme