Bozdağ: Terör Bitsin, Kan Dursun

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin artık silahların olmadığı bir noktaya gitmesine yürekten inandıklarını ifade ederek, "Herkese de diyoruz ki terör bitsin, kan dursun, gözyaşı dinsin" dedi.

Tokat'ın Almus ilçesinde külliye açılışının ardından esnafları ziyaret ederek, vatandaşla sohbet eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Yeşilyurt ilçesine geçen Bozdağ, kaymakamlık, müftülük ve kız Kur'an kursu inşaatı temel atma törenine katıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Kazım Misafir, Yeşilyurt Kaymakamı İsmail Toprak, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Bozdağ, hükümet olarak sağlıktan ekonomiye yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecinde muhalefetin tutumunu da eleştiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye'nin artık silahların olmadığı bir noktaya gitmesine yürekten inandıklarını ifade ederek, "Herkese de diyoruz ki terör bitsin, kan dursun, gözyaşı dinsin. Artık terörle mücadele için polisimiz, Mehmetçiğimiz terörle mücadele kapsamında hiç olmazsa şehit olmadığı bir Türkiye kuralım istiyoruz. Bunun kötülük neresinde? Biz bu ülkenin insanlarının arasındaki sevgi, kardeşlik bağları daha güçlü olsun istiyoruz. Onun için de adımlar atıyor, çalışmalar yapıyoruz. Ama bakıyorsunuz birlik ve beraberlikten, kardeşlikten bahsedenler meydan meydan milletin birliğini bombalayan sözler söylüyorlar. Sayın Bahçeli'yi dinliyorsunuz. Söyledikleri lafların hangisi Yeşilyurtlar arasında sevgi ve saygının çoğalmasına hizmet ediyor. Kinin, öfkenin çoğalmasına hizmet eden sloganlar, cümleler, ifadeler bu milletin birliğine, dirliğine zarar vermekten başka bugüne kadar hiçbir sonuç doğurmadı, bundan sonra da doğurmayacaktır. Gelin diyoruz sevginin, saygının, kardeşliğin diliyle konuşalım" dedi.

"MEYDANLAR İFTİRA KAMPANYALARI İLE DOLDU"

Bozdağ, "Muhalefete gelin diyoruz gelmiyorlar, gelelim diyoruz koymuyorlar, Meclis'e gelin diyoruz oraya da gelmiyorlar. Artık onları milletimizin sağduyusuna havale ediyoruz. Milletimiz onlar hakkında en doğru kararı vakti geldiğinde verecektir. Ama biz ülkemizin daha güçlü olması için kanın durması, terörün bitmesi, silahların bırakılması için bu milletin yararına ve hayrına olan her adımı atmakta kararlıyız. Onun için muhalefetin veya başka birilerinin söylediklerine değil, bizim söylediklerimize kulak kesilin. Zira meydanlar iftira kampanyaları ile doldu. Biz bunların yalan iftira olduğunu söyleye söyleye yalan ve iftiralara son verme imkanımız maalesef yok. Onun için ben diyorum ki, bu süreç içerisinde ne olacak, kim nasıl olacak? Kim ne derse desin başkalarının söyledikleri bir yana, siz hükümetimizin söylediklerine bakın. Başbakanımızın, Türkiye'nin liderinin Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin söylediklerine, bizim yaptıklarımıza bakın. Onun dışındaki yalan, iftira kampanyasıdır. Onlara da Allah için kulak vermeyin. Biz 11 yıl size rağmen hiçbir laf söylemedik. Size rağmen hiçbir işin altına imza atmadık" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilk olarak hükümet konağının temeli atıldı.

Bakmadan Geçme