DERNEKLER BİLGİLENDİRİLDİ

Rıdvan Can
Van Valiliği İl Dernekler Müdürlülüğü, uygulamaya konulan Dernekler Bilgi Sistemi projesi hakkında Van'da kurulu bulunan ve faaliyet gösteren dernekleri bilgilendirdi..
Sunumda derneklerin işlemlerinin kolaylaştırılması ve bu çerçevede Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) projesinin uygulamaya konulabilmesi amacıyla hazırlanan "Dernekler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair, " 23.01.2013 tarihli ve 28537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak 31.01.2013 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik ile ilgili detaylı bilgiler verildi.
İki oturum halinde gerçekleştirilen sunumda Dernekler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ve uygulamada birlikteliğin sağlanmasına yönelik kurlu ve faaliyette bulunan derneklerin uyması gerekenler anlatıldı.
Van-Şişli Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Van İl Dernekler Müdürü Selahattin Güldağ, Şef Zeki Taş, Veri Kontrol İşletmenleri Çelil Sakın, M.Emin İnan, dernek başkanları ve yöneticileri katıldı. Sunum sonunda katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı.

 

Bakmadan Geçme