DEFTERDARLIK BİNASI NİHAYET AÇILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ), şehirlerarası otobüs terminalinin yanında bulunan arsa üzerinde 2017 yılında yapımına başlanan ancak tamamlanması yılan hikayesine dönen Van Defterdarlık binasında inşaat çalışmaları bitirilerek bina hizmete açıldı. Van Defterdarı Murtaza Kamar, tüm birimleriyle yeni binada hizmet verdiklerini söyledi.

Burhan Ergin

Vatandaşların ve personellerin Defterdarlık hizmet binası çilesi son buldu. Vali Mithatbey Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait bin 778 m2 arsa üzerindeki binanın depremde ağır hasar görmesi üzerine yıkılan uzun süre çok zor koşullarda konteynerlarda hizmet veren daha sonra İskele Caddesi üzerinde kiralanan bir binada uygun olmayan şartlarda hizmet veren Van Defterdarlığı yeni binasına taşınarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Tuşba İlçesi, Akköprü Mahallesinde bulunan 10 bin m2 yüzölçümlü arsa üzerine yapılan Defterdarlık hizmet binası tek girişli, gider ve gelir ayrımlı iki blok, bodrum (otopark) + zemin kat dahil her blok 7 katlı ve her katın bin m2'nin üzerinde toplam 14 bin 528 m2 kapalı alanı, çevre düzeni, ihata duvarı ve kapalı devre güvenlik sistemli yeni hizmet binası tamamlanarak hizmet vermeye başladı.  Şehirlerarası otogar yanında bulunan alan üzerine inşa edilen modern imkânlara sahip Defterdarlık hizmet binasında Vergi Dairesi Müdürlüğü, Gelir Müdürlüğü, Muhasebe Müdürlüğü, Muhakemat Müdürlüğü, Personel Müdürlüğü birimleri yer alıyor. Defterdarlık, yeni hizmet binasında çağdaş koşullarda daha kaliteli vatandaş odaklı hizmet vermeye başladı. Binanın hizmete girmesiyle birlikte mükelleflerin, iş ve işlemleri olan vatandaşların, hizmet alımında fiziki yetersizlikten dolayı bugüne kadar yaşadıkları sorun ve sıkıntılar son buldu.  Van Defterdarlığı hizmet binası ve lojmanları altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı konvansiyonel kalıp sistemiyle inşa edildi.

Beş yıl önce TOKİ tarafından yapımına başlanan defterdarlık binası nihayet bitti. Van Defterdarı Murtaza Kamar 30 Aralık Perşembe günü taşınmaya başladıklarını belirterek taşınma işleminin 9 Ocak Pazar günü tamamlandığını, 10 Ocak Pazartesi günü tüm birimleriyle hizmet vermeye başladıklarını belirterek, yeni binada bazı eksikliklerin olduğunu, eksiklerin en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Defterdarlığın yeni hizmet binasına taşınması başta vergi mükellefleri olmak üzere mali müşavirler, muhasebeciler ve vatandaşlar arasında memnuniyet yarattı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme