Öğrencilere kışlık giyim yardımı

Minik Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Başkale İlçesine bağlı Koçdağı İlköğretim Okulu öğrencilerine bot, mont, yaş pasta ve elmalı şeker yardımında bulundu.

Evren Doğruer

2 yıl önce Diyar Orhan tarafından kurulan, Minik Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Başkale Koçdağı İlköğretim okulunda eğitim gören 48 öğrenciye yardımda bulundu. Mavi Fularlı Kadınların temsilcisi Nuran Demirhan’ın eşlik ettiği yardım etkinliğinde 48 öğrencinin yüzü güldü.

Minik Çocuklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurucusu Diyar Orhan, amaçlarının köy okullarında eğitim gören öğrencilere yardım ederek yüzünü güldürmek olduğunu belirterek, destek veren herkese teşekkür etti.

Van Yemeklerinin tanımında öncü rol oynayan Mavi Fularlı Kadınlar Temsilcisi Nuran Demirhan “Çetin kış koşulları altında grubun gidemeyeceği köy yoktur. Yeter ki bizlere destek sağlayan duyarlı insanlarla yola çıkalım. Yardımlaşmalar kişisel anlamda tek başına olmuyor, gönüllü ekibimize destek olan herkese şükranlarımızı sunuyor, çok teşekkür ediyoruz. Ne kadar çok yardım o kadar çok köye ulaşmaktır. Bu mutluluğu yaşamak isteyen her kesimden insana kapımız açıktır. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde dayanışma arzusu ile yola çıkalım. İnanın karlı, buzlu, sisli yollar vız geliyor” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme