Emir Ortakaya Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, U 18 Milli Futbol Takımı ve Gençlerbirliği'nde forma giyen gazetemizin yazarı İdris Ortakaya'nın torunu Vanlı Emir Ortakaya'yı transfer etti.

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, Gençlerbirliği  altyapısında forma giyen gazetemizin yazarı İdris Ortakaya'nın torunu 17 yaşındaki stoper Emir Ortakaya’yı kadrosuna kattı.

Sarı-lacivertlilerin, Barış Alıcı karşılığında Gençlerbirliği'nin 17 yaşındaki genç oyuncusu Emir Ortakaya'yı transfer etmesi memleketi Van’da sevinçle karşılandı.

Gazetemize konuşan Fenerbahçeli Emir Ortakaya, transferin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Fenerbahçe'ye transfer olmaktan mutluluk duyuyorum. Sahada takım arkadaşlarıma elimden gelen her türlü yardımı yapacağım. Bütün eforumu sarf edeceğim. Taraftarlarımızı mutlu etmeye çalışacağım. Çünkü biliyorum ki, onlar mutlu olursa ben de mutlu olacağım. Ben mutlu olursam onlar da mutlu olacak. Alt yapısında yetiştiğim Gençlerbirliğispor’da çok güzel anılarım geçti. Bu zamana kadar bana verdiği katkılardan dolayı Gençlerbirliğispor yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Dedesinin “babasını geçemeyen çocuk başarısız demektir” sözünün kendisini kamçıladığını vurgulayan Ortakaya “Çok şükür şu anda çok iyi bir durumdayım. Tabii ki, ben babamdan daha şanslıyım. Babamın arkasında dedem vardı, benim arkamda hem dedem hem de fotbolun profesörü olan babam var. Ben de onların bana olan güvenlerine layık olabilmek için canla başla çalıştım. Futbol benim yaşam tarzım oldu. Bu başarı durup dururken gelmedi. Çok önemli bir gayretin sonucudur. Çok şükürler olsun amacıma ulaştım. Şimdi takımımın zirveye çıkması için tüm gücümle çalışacağım. Emeklerinden dolayı, hem babam, Ulaş Ortakaya'ya hem de dedem İdris Ortakaya'ya hem de tüm aile fertlerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

EMİR ORTAKAYA KİMDİR?
Emir Ortakaya, 22 Haziran 2004'te Ankara'da (baba tarafı Van Ercişli) dünyaya geldi. Futbola Gençlerbirliği altyapısında başlayan 17 yaşındaki stoper, geçtiğimiz sezon A takım kadrosuna dahil edildi. Gelecek vadeden oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği'nin 5. Tur maçında Tuzlaspor'a 2-0 kaybettiği maçta 16 dakika görev aldı. Emir Ortakaya, U19 Süper Lig'de ise 14 maçta 1 gol kaydetti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme