Büyükşehir Belediyesi Kahramanların anılması için proje yarışması düzenledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 'Kahramanlarımızın Anılması İçin Anıt ve Çevre Düzenlemesi Proje Yarışması' düzenlendiğini açıkladı.

Vansesi Haber Merkezi

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan duyuruya göre Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatlarıyla hazırlanan anıt ve çevre düzenlemesi yarışmasında dereceye giren eserler ödüllendirilecek.

Belediyeden yapılan açıklamada yarışmanın konusu, yakın zamanda tamamlanmış olan ve Gaziantep Savunmasının anlatıldığı, Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi (Panorama 25 Aralık 2021), hemen yanındaki meydanı kapsayan (Şehitler – Gaziler ve bu destanı yazan tüm Gazianteplilerin temsil edildiği) “25 aralık 2021, Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında kahramanlarımızın anılması için anıt ve çevre düzenlemesi proje yarışmasıdır. Gaziantep’teki savunma tüm dünyada bağımsızlık ve özgürlük savaşlarına örnek olmuştur, Türk Kurtuluş savaşına ışık ve meşale olmuştur. Yapılacak olan anıtın bunu hissettirecek mesajları verebilmesi hedeflenmiştir.”

Detaylı bilgi için tıklayın

Bakmadan Geçme