HACIBEKİR CADDESİ'NİN İLK ETABI TAMAMLANDI

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van'ın en büyük sorununun kent merkezinin İpekyolu ilçesinde birkaç yerle sınırlı olduğunu belirterek, 'Bugün Cumhuriyet Caddemizdeki bir dükkanın kirası İstanbul Bağdat Caddesi'nden daha pahalıdır, bunun sebebi ise şehir merkezinin küçük bir yere sıkışmış olmasıdır' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi ‘prestij cadde’ projeleri ile kente değer katmaya devam ediyor. Bu kapsamda Milli Egemenlik Caddesi tamamlanıp trafiğe açılırken, Hacıbekir Caddesi’nde ise çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Baştan aşağı yenilenen cadde adeta yeni bir kimliğe büründü. Prestij cadde çalışmalarını başından bu yana büyük bir titizlikle takip eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Hacıbekir Caddesi’nin başlayan ikinci etap çalışmalarını takip etti. İki Nisan Kavşağı ile Eski Vali Konağı arasındaki alanda başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Bilmez, çalışmalarla ilgili genel sekreter yardımcılarından bilgi aldı. Daha sonra beraberindekilerle Hacıbekir Caddesi’nin tamamlanan birinci etabını yaya olarak gezen Vali Mehmet Emin Bilmez, caddenin modern bir görüntüye kavuştuğunu belirtti.

“Cumhuriyet Caddesi standartlarına kavuşturuldu”
Hacıbekir Caddesi’nin Cumhuriyet Caddesi’nin devamı olmasına rağmen arada çok ciddi fark olduğunu belirten Vali Bilmez, “Bu caddemizle ilgili bir çalışma yapılması yönünde vatandaşlarımızdan talep vardı. Bizlerde bu talepleri göz önüne alarak yenileme çalışması başlattık. Burası da Cumhuriyet Caddesi standartlarına kavuşturuldu. Ruhsatsız iş yerleri kaldırıldı. Sebze hali civarında güzel bir peyzaj düzenlemesi yapıldı. Bu sayede burada hem yaya yolu hem de küçük bir yürüyüş alanı oluştu. Sebze Hali Kavşağına da inşallah güzel bir saat kulesi yapılacak. Bununla birlikte artık Hacıbekir Caddemizde kentin en prestijli caddelerinden bir olur. Bu sayede kentimiz Maraş ve Cumhuriyet caddelerine de sıkışmaktan kurtulur ve şehir merkezi kenarlara doğru yayılmış olacak. Bu caddemizi prestij cadde olarak seçmemizdeki temel gayemiz de budur” dedi.

“Van’ın en büyük sorunu kent merkezinin birkaç noktaya sıkışmış olmasıdır”
Milli Egemenlik Caddesi’nin de kentin merkezi bir noktasında olmasına rağmen arka sokak muamelesi gördüğünü hatırlatan Vali Bilmez, sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Diğer bir caddemizde merkezi olmasına rağmen arka sokak muamelesi gören Milli Egemenlik Caddemizdi. Orada da uyguladığımız prestij cadde uygulaması ile Maraş ve Cumhuriyet caddeleri standardına kavuşturduk. Bu sayede inşallah şehrin merkezini de yayarak, merkezdeki trafiği de yaymış olacağız. Aynı zamanda merkezin dışındaki vatandaşlarımıza da daha konforlu bir ortamda yaşama imkanı sağlamış olacağız. Van’ın en büyük sorunu, kent merkezinin İpekyolu ilçemizin birkaç yerine sıkışmış olmasıdır. Onun için merkezi yayarak orta vadede belki kiraların da dolaylı olarak düşmesi de sağlanacak. Bugün Cumhuriyet Caddemizdeki bir dükkanın kirası İstanbul Bağdat Caddesi’nden daha pahalıdır, bunun sebebi ise şehir merkezinin küçük bir yere sıkışmasıdır. İnşallah şehir merkezi yayılacak. Bununla birlikte trafik rahatlayacak insanlarımız rahatlayacak hem de kentimizin prestiji artmış olacak.”

Bakmadan Geçme