Gençlik deyince

Hazine, kıymetli, delikanlı, yaşı ilerlememiş olan, kendi olmaya çalışan gibi anlamları içermektedir. Gençler, yaşam süresi içerisinde fiziksel ve zihinsel aksiyonerliğin en ileri derecelerde seyrettiği, olgunlaşmamış, ham düşüncelerle yola çıkarak kendini iyi hissedebileceği ortamların içerisinde yer almayı tercih eden, hayata saf ve dobra duygularla bakıp bu yolla kendini tanımlamaya çalışan insanlardır.
 
İnsanların gençlik dönemlerindeki düşünceleri, duyguları ve yaşantıları ileri yaşlardaki yaşantılarının da temelini oluşturmaktadır. Her gencin gelişimi, kişilik oluşumu bireysel farklılıklar gösterir. Bunda biyopsikososyal durumların çokça etkisi vardır.
 
Gençler, fiziksel gelişimlerinin hızlı bir şekilde sürdüğü yaş grubundadırlar. Bu yaşlarda enerjilerinin yüksek oluşundan dolayı sportif faaliyetlerle birlikte yetenek ve becerilerini geliştirecek sanatsal faaliyetlere de ilgi duyarlar.
 
Bu dönem çocukluk dönemi ile erişkinlik arasındaki yılları kapsar. Ergenlik hormonlarının da devreye girmesiyle kendisinde meydana gelen değişiklikler aynı zamanda duygusal davranışlarında da zirve yoğunlukları yaşatmaya başlamıştır.  Adanmışlığın, sevmenin, nefret etmenin, bağlanmanın, cesaretin en zirvesini delicesine, kuralları olmayacak biçimde çekinmeden sergilemeyi tercih etmiştir.

Bakmadan Geçme