AHMED ARİF VAN'DA HAYAT BULACAK

Yayımladığı 'Hasretinden Prangalar Eskittim' adlı şiir kitabı ile şiirin ustaları arasında yadedilen Ahmed Arif'in hayatı ve şiirleri Van'da izleyicilerle buluşuyor.

Vansesi Haber Merkezi

Van Büyükşehir Tiyatroları Derneği Kadir Cesur'un yazıp oynadığı Arif adlı tiyatro oyunu 25 Mart 2019 Pazartesi günü Van Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek. 

“Bu zamana kadar başarılı çalışmalara imza attık”

Van Büyükşehir Tiyatroları Derneği Başkanı Yaşar Yayan, bu zamana kadar başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyerek, “Opana Sanat Tiyatrosu ismi ile başladığımız tiyatro serüvenimizi Van Büyükşehir Tiyatroları Derneği olarak daha resmi bir boyuta taşıyalı sadece beş ay oldu. Fakat bu süre içinde tiyatral anlamda birçok şey başardık. Yapmış olduğumuz tiyatro oyunları ile çocuklara çevre bilinci aşılamaya, kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalıştık. Sosyal sorumluluk projelerimizle topluma faydalı işlere gayret gösterdik. Şimdi ise Türkiye tiyatro tarihine güzel bir eser kazandırmaya çalışıyoruz. Oyuncumuz Kadir Cesur'un yazıp oynadığı Arif adlı oyunumuzla, Ahmed Arif'i bir kez daha yad edebilecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm tiyatro, şiir ve Ahmed Arif sevenlerini 25 Mart Pazartesi günü Van Devlet Tiyatrosu'nda bekliyor olacağız” ifadelerini kullandı.

“Ahmed Arif'i Van’da sahneye taşıyoruz”

Ünlü şair Ahmed Arif'i Van’da sahneye taşıyacaklarını belirten Yayan, “2018 yılında kurulan ve tiyatro çalışmaları ile Van'da faaliyet gösteren Van Büyükşehir Tiyatroları Derneği olarak bu sezon, tiyatro tarihimiz için önemli bir adım atarak, ünlü şair Ahmed Arif'i sahneye taşıyoruz. Daha önce İstanbul'da Ahmed Arif ile ilgili başarılı bir çalışma yapılmıştı fakat seyircinin takdirinde bir şiir dinletisi olarak yer edinmişti. Bu defa Ahmed Arif Van'da yeniden hayat bulacak. Tiyatro oyuncusu ve gazeteci Kadir Cesur, Ahmed Arif'in Leyla Erbil'e yazmış olduğu mektuplardan yola çıkarak "Arif" adlı oyunu kaleme aldı. Aynı zamanda kendisi de Ahmed Arif rolünü üstlenerek sahnede olacak ve bu hazırladığımız oyun Türkiye tiyatro tarihine belki de bir ilk olarak geçecek. Ülkemiz için bu denli önemli olan şairin hayatını anlatan "Arif" adlı oyunumuzun prömiyeri yani ilk gösterimi, 25 Mart 2019 Pazartesi günü Van Devlet Tiyatrosu'nda yapılacak. Ardından Türkiye çapında birçok şehirde turneler yapılıp geniş bir kitleye yayılmış olacak” dedi.

“Van Devlet Tiyatrosu'na bekliyoruz”

Arif oyununun yazarı ve oyuncusu Kadir Cesur ise oyun hakkındaki düşüncelerine değinerek, "En Leylim gecede ölesim tutmuş" diyen Ahmed Arif, ülkemiz ve edebiyatımız için çok önemli bir isimdir. Tek kitabı olan "Hasretinden Prangalar Eskittim" kitabı ile gönüllerde taht kurmuş, kendine has uslubuyla yereli evrenselleştiren şair olarak kabul edilmiştir. Hangimiz bir Ahmed Arif şiiri bilmeyiz ki? Şiirleri hikayelere, şarkılara ışık olmuştur. Bu kadar sevilen bir şairin tiyatro sahnesine taşınmasını üzerime vazife bilip kağıdı kalemi aldım elime ve başladım yazmaya. Onlarca kitap ve belgeselden yola çıkarak yazdığım bu oyuna sadece bir isim bırakmaya yüreğim el vermedi. Aslında oyunun iki ismi var. Leylim Leylim ve Arif... Tüm Ahmed Arif sevenlerini, oyunumuzun ilk gösterimine, 25 Mart Pazartesi günü, saat 19:00'da Van Devlet Tiyatrosu'na bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme