HDP: SEÇİME HAZIRIZ

HDP Tuşba İlçe Başkanlığı Olağanüstü İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, seçime hazır olduklarını söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

Tuşba 5. Olağanüstü Kongresine HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, HDP MYK Üyesi Zahide Besi, HDP PM Üyesi Murat Sarısaç, DBP PM Üyesi Saim İpekten, İHD, KESK Temsilcileri, TJA Aktivistleri ve  partililer katıldı.

Divan oluşumunun ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Kongrede  söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, “Bir süre önce AKP-MHP ittifakı tarafından genel seçim kararı alındı. Buna erken seçim, baskın dediler ama biz bunu böyle değerlendirmiyoruz. İçinden geçilen son 3 yıllık dönemde partimize karşı, halklarımıza karşı, inançlarımıza karşı yapılan zulmün sonucunda gelinen aşamanın bir sonucudur bu karar. Bu seçim  bizim için hesap görme seçimidir. Soruyorlar bize ‘Siz hazır mısınız’ diyorlar. Biz seçime  hep hazırdık, biz mücadelemizden hiç vazgeçmedik. Emin olun 25 Haziran’da yayan gidecekler… Yine bir haziran şafağındayız.  AKP halkı uyutmak için bir sorun sıkıntı yaşadığında ver mehteri, ver coşkuyu diyordu… Ama şimdi halay zamanı, halaya duruyoruz. Bu halkın yiğit evladı Sayın Selahattin Demirtaş için halaya duruyoruz. Kongrede göreve gelecek tüm arkadaşlarımıza başarılar dileriz.”

Konuşmaların ardından tek liste ile  yapılan  seçimde  eş başkanlıklara Metin Sülün ve Hanım Akkuş seçilirken, yönetim kuruluna, Nihat Kayman, Fahrettin Atabay, Remzi Köseoğlu, Metin Gök, Ramazan Ertunç, Abdurrahman Olgun, Hayrettin Bağ, Adilşah Taş, Erdal Yorgun, Abdulkadir Çidal ve Emine Çiftçi den oluştu. Kongre halaylarla son buldu.

 

Bakmadan Geçme