İstanbul Van Vakfı da kolları sıvadı

Başkanın aktardıklarına  göre  Van Vakfı 2018 için boş durmuyor. Bize göre de artık boş durmaması, misyonunun gereğini yerine getirmesi gerekir. 

Van'ın kurtuluşunun 100. yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü yaklaştıkça Vanlıların, Van dostlarının heyecanı artıyor. Van rüzgarı Van'dan Antalya'dan, İzmir'den, Bursa’dan, Yalova’dan, Ankara’dan, Mersin’den, Adana'dan Gaziantep’ten, Kocaeli’den, Aydın'dan Eskişehir'den sevgiyle, umutla esmeye başladı.

 

Van hazır.

 

Valilik, Van 100. Yıl Üniversitesi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İpekyolu, Tuşba ve Edremit belediyeleri başta olmak üzere tüm kurum kuruluşlar, meslek odaları STK'lar hazırlıklarını sürdürüyor.

 

Gözler İstanbul Van Kültür ve Dayanışma Vakfı'nda.

 

Vanlılar ve Van dostları Van Vakfı'nın 100. yılda gerçekleştireceği etkinlikleri merakla bekliyor.

 

Yeni Oluşum Grubu adıyla 18 Aralık 2016 günü İstanbul'da yapılan Van Vakfı  Genel Kurulunda  seçimi kazanarak göreve gelen Van Vakfı yönetimi 2017 yılı 2 Nisan'ında tek bir etkinlik gerçekleştirmedi. Bu  sessizlik Vanlılar arasında  büyük hayal kırıklığı yarattı. İlk sınavında  Vanlılardan  kırık not aldı .

 

2018'de Van Vakfı'nın böyle bir lüksü  olamaz.

 

Van'ın hafızasının tazeleneceği, kent kimliği ve Vanlılık ruhunun güç kazanacağı, geçmişle gelecek arasında bağların güçlendirileceği, imajının yenilenerek her yönüyle tanıtımının  yapılacağı 2018'de yeni bir hayal kırıklığı daha yaşamak istemiyor Vanlılar.

 

Van'ın kurtuluşunun 100. yılında 2018'de ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nde Van Vakfı'nın ayağa kalkarak güven tazeleyeceğine inanıyorum.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme